Κυνική ομολογία


Πρεμιέρα είχαμε χθες για κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών. Σαν να μην πέρασε μια μέρα …. Από συνήθεια παρακολούθησα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER, όχι για κάποιον άλλον λόγο, αλλά η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει η χαριτωμένη σχολιάστρια του δελτίου η κα Κ. Μακρή! Αφού διαπίστωσα ότι όλα πάνω είναι καλά, κάθισα αμέριμνος να παρακολουθήσω το δελτίο. Η αλήθεια πάντως δεν με σόκαρε, καθώς η προαναφερθείσα σχολιάστρια, όπως πάντα ήτανε στον δικό της πλανήτη και δεν είχε χάσει τα πράσινα γυαλιά της ευτυχώς.

Σοκαρίστηκα όμως, από την παρουσία του νομάρχη Πειραιά Γ. Μίχα. Ήταν καλεσμένος στο δελτίο για το θέμα που προέκυψε με τον γάμου του γιού του τέως και της Τατιάνας… Η νομαρχία για όσους δεν το γνωρίζουν, επέβαλε πρόστιμο 450000 περίπου, στον ιδιοκτήτη του κτήματος στο οποίο δόθηκε η γαμήλια δεξίωση του ζεύγους για μια εξέδρα που στήθηκε πάνω στη θάλασσα. Άσχετα με τα φρονήματα του καθενός, δεκάρα δεν δίνω, σε μια αποστροφή του λόγου του, κι αφού δημοσιογράφος και εκπρόσωπος της οικογένειας πίεζαν και στρίμωχναν τον νομάρχη για την σκοπιμότητα του προστίμου, άθελα ο κ. Μίχας, θέλω να πιστεύω, δήλωσε …. Εντάξει κύριοι, σιγά το πρόστιμο, άλλωστε η οικογένεια έχει φάει τόσα πολλά από τους Έλληνες, καιρός να επιστρέψει και μερικά για το κοινό καλό στις δύσκολες εποχές που βρισκόμαστε…!!!

Δηλαδή κ. νομάρχα τις αποφάσεις σας, πως τις παίρνετε και τα πρόστιμα εκεί στη νομαρχία πως τα επιβάλλετε; Παρατηρώ ότι οι αποφάσεις σας λαμβάνονται υπό το πρίσμα της αρεσκείας σας κι όχι για όποιον παρανόμησε… Να σημειωθεί δε, ότι ποτέ άλλοτε, δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο από την νομαρχία Πειραιά σε ανάλογες περιπτώσεις… Θα μου πείτε τι το σκαλίζω; Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά ο ρόλος ενός νομάρχη είναι να συνθέτει και να ενώνει όχι να κάνει διαχωρισμούς και μικροπολιτική για προσωπικό όφελος…

Πολυδεύκης

Bookmark and Share