Τι υποστήριξε στην απολογία του ο υπεύθυνος ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης Χ.Α. στην Νίκαια

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, ο οποίος παρουσιάστηκε οικειοθελώς την περασμένη Τετάρτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις 28 Σεπτεμβρίου, με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, το μέλος της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρει η Καθημερινή, φέρεται ότι επικοινώνησε με τον «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην απολογία του είπε ότι είναι άνεργος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού και ότι προσπαθούσε να πηγαίνει στις διανομές δωρεάν τροφίμων της Χρυσής Αυγής για να εξασφαλίσει χρήματα για την οικογένειά του. Μέσω αυτών των διανομών άρχισε να συνεργάζεται με τα γραφεία του κόμματος στη Νίκαια, κυρίως συσκευάζοντας τρόφιμα

Το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έλαβε ένα μήνυμα που καλούσε όλους όσοι ήταν κοντά στα γραφεία της Νίκαιας «να βοηθήσουν» και έσπευσε διότι, όπως ισχυρίστηκε, νόμισε ότι επρόκειτο για διανομή...ψαριών. 

Σε ότι αφορά το τηλεφώνημα προς τον Γιώργο Πατέλη, ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι όντως του τηλεφώνησε και ότι ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας του είπε «κλείσε και μην ξαναπάρεις».