Ντόμινο αποκαλύψεων για τη Χρυσή Αυγή

Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις στις δικαστικές έρευνες για την αποκάλυψη της εγκληματικής δραστηριότητας του παραστρατιωτικού σκέλους της Χρυσής Αυγής μετά τις επιβαρυντικές καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων και τα νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές, οι οποίοι προσδίδουν νέα τροπή στην υπόθεση.

Τα επιβαρυντικά στοιχεία που θέτουν στο κάδρο της βαριάς εγκληματικής δράσης της Χ.Α. τρεις ακόμα βουλευτές, τους Παν. Ηλιόπουλο, Γ. Γερμενή (Καιάδα) και Στ. Μπούκουρα από τον νομό Κορινθίας, εκτοξεύουν παράλληλα τον δείκτη της εγκληματικής δράσης και για τους έξι υπόδικους, Νίκο Μιχαλολιάκο και τους πέντε βουλευτές εκ των οποίων οι Λαγός και Παππάς κρατούνται ήδη, ενώ οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος είναι έξω με περιοριστικούς όρους. 

Τα νέα στοιχεία που ήδη έχουν κινήσει ποινική διαδικασία δίωξης κατά τριών βουλευτών, για τους οποίους ήδη ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου να προσέλθουν ενώπιον των ανακριτών να απολογηθούν για το βαρύ κακούργημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ανεβάζουν το σύνολο, προς το παρόν, των εμπλεκομένων βουλευτών της Χ.Α. σε εννέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, από δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται και άλλοι βουλευτές τις επόμενες ημέρες να συμπληρώσουν το αποκρουστικό παζλ της εγκληματικής δράσης του παραστρατιωτικού σκέλους της Χ.Α. που λειτουργούσε κρυμμένο καλά κάτω από τον μανδύα πολιτικού κόμματος και πολιτικής δράσης

Και ενώ ο κατάλογος των βουλευτών και των στελεχών της Χ.Α. μεγαλώνει, τα νέα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στα χέρια των ανακριτών, Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα, εκτοξεύουν τον πήχη της εγκληματικής δράσης και για τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Μίχο, Παππά και Λαγό. 

Και οι έξι, όπως προκύπτει από τους προστατευόμενους μάρτυρες, αποτελούσαν τον σκληρό ναζιστικό πυρήνα της οργάνωσης, που δεν ξεπερνούσε σε όλη την επικράτεια τους 300 ή 400 καλά εκπαιδευμένους χρυσαυγίτες, που ήταν έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη, με βιαιοπραγίες, επιθέσεις κατά μεταναστών, επιβολή σκληρών τιμωριών σε όσα μέλη της Χ.Α. ήθελαν να φύγουν και με ένα στόχο. Την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Οι βαριές μαρτυρίες των πρώην στελεχών της Χ.Α., πέραν της άρσης για τη βουλευτική ασυλία των τριών, αναμένεται να πυροδοτήσουν νέο κύκλο διώξεων κατά Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου, καθώς οι αποκαλύψεις σε βάρος τους είναι συγκλονιστικές και τους φέρουν εμπλεκόμενους τόσο στην οργάνωση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όσο και σε άλλες, καθώς στοχοποιημένοι ήταν και ο χρυσαυγίτης Αντώνης Ανδρουτσόπουλος (Περίανδρος) αλλά και ο Ηλίας Πλαπούτας, για τους οποίους υπήρχε εντολή «να τους φάνε όπου τους βρούνε»

Ο Νικ. Μιχαλολιάκος, όπως αποκαλύπτει προστατευόμενος μάρτυρας, είχε δώσει την έγκρισή του για τη δολοφονία Φύσσα, ενώ την προσχεδιασμένη επίθεση γνώριζε ο Κασιδιάρης και την εντολή για «να τον φάνε» είχε δώσει ο βουλευτής της περιοχής Γιάννης Λαγός

Δικαστικές πηγές δεν απέκλειαν, αν τα στοιχεία αυτά «δεθούν», να τους αποδοθούν και πρόσθετες κατηγορίες, για ηθική αυτουργία σε φόνο, αλλά και άλλα αδικήματα, καθώς εμπλέκονται και σε βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας όπως το παλιό εφετείο στην οδό Σωκράτους. 

Όσο για τον Νίκο Μίχο, βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Εύβοια, οι αποκαλύψεις για τον ρόλο του ξεπερνούν ακόμα και την πλέον αρρωστημένη πολιτική φαντασία καθώς ήταν εκείνος -σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα προστατευόμενου- που εκπαίδευε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής πώς να επιτίθενται με επιτυχία και να κόβουν καρωτίδες (!), κάνοντας «εκπαίδευση» με σφαγές εκατοντάδων αμνοεριφίων στη Μαλακάσα και αλλού

Πηγή : kathimerini.gr