Σε διαθεσιμότητα άλλοι δύο αστυνομικοί- πρώην φρουροί βουλευτών της Χ.Α.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε 55χρονος ανθυπαστυνόμος, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Ο συλληφθείς, ο οποίος οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, είχε διατεθεί ως φρουρός στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή.

Κατά τη διάρκεια ερευνών στο σπίτι και το αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα αεροβόλο τυφέκιο, τέσσερις πτυσσόμενοι μεταλλικοί ράβδοι, μία σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι. 

Παράλληλα με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του ανθυπαστυνόμου διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ). 

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε επίσης 25χρονος αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στην Αττική και είχε διατεθεί ως φρουρός σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή πυρομαχικών. 

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 35 φυσίγγια, διαμετρήματος 45mm, τα οποία κατείχε παράνομα. 

Ο 25χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ. Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν χθες δύο αρχιφύλακες και ένας αστυφύλακας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και άλλων αντικειμένων τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. 

Σε βάρος τους έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Οι συλληφθέντες είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Παράλληλα, αύριο Τετάρτη θα δικαστεί ο υπαρχιφύλακας της ομάδας «Ζ» της Θεσσαλονίκης ο οποίος κατηγορείται για οπλοκατοχή. 

Ο 41 ετών αστυνομικός παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο ζήτησε και πήρε αναβολή. 

Μαζί του θα δικαστεί ο 44χρονος αδελφός του, που συνελήφθη για την ίδια υπόθεση. Οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι έως τη δίκη. 

Παράλληλα, από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί εάν ο υπαρχιφύλακας της ομάδας «Ζ», ο οποίος με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ήδη τέθηκε σε διαθεσιμότητα, έκανε εμπόριο όπλων και νομιμοποίηση εσόδων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 106.800 ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του. 

Η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία ότι ο 41χρονος διακινούσε εξαρτήματα όπλων μέσω του διαδικτύου. Η ίδια καταγγελία ανέφερε ότι ο αστυνομικός είναι υποστηρικτής της «Χρυσής Αυγής». 

Πηγή : naftemporiki.gr