Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρεται και ο Χρήστος Παππάς (vid)

Το μεσημέρι μετάγεται στις φυλακές Κορυδαλλού ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, έχοντας κριθεί με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων προφυλακιστέος μετά την απολογία του, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά την έξοδό του ο κ. Παππάς από το κτίριο του ανακριτή, φώναζε όσο μπορούσε: "Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή Αυγή δεν τελειώνει, θα γίνει χείμαρρος και θα τους πνίξει, τους προδότες".  

Στον Κορυδαλλό βρίσκονται ήδη, από το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός.

Η ανθυπαστυνόμος μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα και ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου και βρίσκεται κρατούμενος ο καθ' ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιάς.

Θεωρήθηκε ύποπτος φυγής ο Παππάς Ύποπτος φυγής θεωρήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε η Άννα Κανδύλη στη Δημόσια Τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παππάς θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, καθώς ναι μεν εμφανίστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου όμως εκτιμήθηκε ότι ενδεχομένως έκανε προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διαφύγει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παππάς, στον οποίο αποδίδεται ρόλου "υπαρχηγού" της εγκληματικής οργάνωσης έκανε και αυτός λόγος για πολιτική δίωξη.

Σύμφωνα με τη ΔΤ, μπορεί ο κ. Παππάς να μην δέχθηκε τηλεφωνήματα στο κινητό του, ωστόσο θεωρείται ότι τα τηλεφωνήματα που έγιναν προς τα κεντρικά γραφεία κόμματος το βράδυ της δολοφονίας, δεν αποκλείεται να ήταν και προς τον Χρήστο Παππά λόγω της θέσης που είχε στο κόμμα.