Ίχνη λαθρεμπορίου όπλων στο «μουσείο»

Σπιθαμή προς σπιθαμή «χτενίζουν» οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής το πολεμικό μουσείο του φυγόδικου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη στη Βάρη.

Για τον εντοπισμό του οπλοστασίου, την ύπαρξη του οποίου είχε αποκαλύψει και ο Εντουαρντ Πρινγκλ Στέισι που είχε μάλιστα καταγγείλει ότι το είχε δει με τα μάτια του, στήθηκε μια πρωτοφανής αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετέχει σχεδόν ολόκληρη η δύναμη της υπηρεσίας. 

Στην αχανή έκταση 4.000 στρεμμάτων, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος «ΠΑΛΙΣ», έχουν βρεθεί συνολικά 43 κοντέινερ. Μέχρι αργά χθες το βράδυ είχε ανοιχθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μικρός αριθμός κοντέινερ και συγκεκριμένα πέντε. 

Ευρήματα 

Όπως έγινε γνωστό, στα τρία υπήρχαν όπλα, αλλά λόγω του περιορισμένου χρόνου και των πολλών ευρημάτων ελέγχθηκε το ένα. Από τη διασταύρωση των εγγραφών που συνοδεύουν τα κοντέινερ διαπιστώθηκε πως ο οπλισμός του συγκεκριμένου κοντέινερ είναι μουσειακός.



Όμως οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς είναι πολλά τα κοντέινερ που δεν έχουν ανοιχθεί και δεν αποκλείεται να βρεθεί οπλισμός που είναι λειτουργικός, δηλαδή παράνομος. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αρχές έχουν εντοπίσει στα ανοιγμένα κοντέινερ εξαρτήματα από πολεμικά τυφέκια αλλά και πιστόλια. Το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία ελέγχου όλου του υλικού που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Μέχρι να γίνει η πλήρης αντιπαραβολή του κάθε όπλου ξεχωριστά με το απαραίτητο έγγραφο-παραστατικό που πρέπει να έχει, θα περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες.



Παράλληλα ο εισαγγελέας εξέδωσε συμπληρωματικό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 52χρονου Πάλλη, ο οποίος εκτός των άλλων φαίνεται να εμφανίζει και περίεργες διασυνδέσεις με τις Αρχές. 

Έρευνα για τον διοικητή 

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λακαφώσης έδωσε εντολή να διαταχθεί έρευνα και σε βάρος του τοπικού διοικητή της Αστυνομίας, ο οποίος χορηγούσε στον καταζητούμενο σήμερα επιχειρηματία άδειες οπλοκατοχής για όπλα που εμφανίζονταν ως κυνηγετικά, αλλά στην πραγματικά ήταν βαριά και καθ' όλα ενεργά πυροβόλα όπλα. 

Παράλληλη έρευνα διενεργεί και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για να διαπιστώσει μάλιστα πώς είχαν δοθεί άδειες κυνηγετικών όπλων για όπλα μάχης. Μάλιστα, όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, ερευνάται γιατί ενώ ο Πάλλης ήταν υπόδικος για την υπόθεση της FBB δεν είχαν ανακληθεί οι άδειες των όπλων του. 

Στο μεταξύ, ο επιστάτης και βοηθός του Αν. Πάλλη έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα για τα βαριά όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία. 

Πηγή : ethnos.gr