«Θα μπούμε στη Βουλή με τανκς», έλεγαν μεταξύ τους οι Χρυσαυγίτες

Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή και πρώην Χρυσαυγίτες δίνουν στο φως συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. «Τα μέλη της Χρυσής Αυγής διδάσκονταν πολεμικές τέχνες, γίνονταν πεζοπορίες, εκπαιδεύσεις αναρριχήσεων, εκπαιδεύσεις με όπλα αλλά κυρίως με μαχαίρια. Γνωρίζω ότι στελέχη της οργάνωσης εκπαιδεύονταν από τον Νίκο Μίχο νυν βουλευτή Ευβοίας της ΧΑ -εκδοροσφαγέα στο επάγγελμα- στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιρών. Για το λόγο αυτό πραγματοποιούνταν σε μαντριά της Αττικής, της Μαλακάσας κ.λπ. εκπαιδευτικές μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες προκειμένου να διδαχθεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα», κατέθεσε ενώπιον της δικαιοσύνης ο λεγόμενος προστατευόμενος μάρτυρας «Ε»
Το πρώην στέλεχος της ΧΑ αποκάλυψε στον ανακριτή Σπύρο Γεωργουλέα: «Έχω μάθει ότι ο Μίχος προωθούσε σε διάφορα μέλη της οργάνωσης- και όταν λέω προωθούσε δεν εννοώ διέθετε δωρεάν- αλλά πωλούσε έναντι τιμήματος. Έχω ακούσει επίσης ότι γίνονταν βολές με πυροβόλα όπλα σε ερημικές περιοχές στην Παλαιά Πεντέλη». 

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο προστατευόμενος μάρτυρας «Ε» τόνισε: «Αυτό όμως που για μένα είναι πιο σημαντικό δεν είναι η στρατιωτκή εκπαίδευση αλλά η ιδεολογική κατήχηση και η πλύση εγκεφάλου των νεοσύλλεκτων στελεχών. Διδασκόταν αμέσως για την είσοδό μας σε πυρήνα ο ναζιστικός χαιρετισμός. Ήταν συνηθισμένο από την οργάνωση να γίνεται τατουάζ στο ένα χέρι το σύμβολο των S-SΕσ - Εσ, η νεκροκεφαλή δηλαδή Tottenkotf και στο άλλο χέρι η σβάστικα σε διάφορες παραλλαγές

Τα νεοσύλλεκτα στελέχη ήταν υποχρεωμένα να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού περιεχομένου όπως «Ο Αγών μου» του Χίτλερ, το ημερολόγιο του Γκέμπελς και άλλα πρωτόκολλα της Σιών για να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι ποιος είναι ο εχθρός τους, δηλαδή οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές αλλά και οι κομμουνιστές. Κατ' επέκταση διότι ο Μαρξ ήταν κομμουνιστής οπότε μοιραία Εβραίοι και Κομμουνιστές ήταν το ίδιο. Πάντως αυτό που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι ο σκοπός της ΧΑ είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά μας έλεγαν να μπούμε με τανκς στη Βουλή». 

Αυτά καταθέτει στον ανακριτή Σπύρο Γεωργουλέα πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής που πλέον ανήκει στους προστατευόμενους μάρτυρες. 

Στην Ευελπίδων ο βουλευτής της ΧΑ Μπούκουρας 

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου -όπως δήλωσε- στους δημοσιογράφους να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Ο βουλευτής ανέφερε ονομαστικώς τον μάρτυρα Δ, που τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του στον ανακριτή, ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών» και τον χαρακτήρισε «ψευδομάρτυρα». 

Ο εν λόγω κρυφός μάρτυρας, ο οποίος όπως υποστηρίζει υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο μέχρι το τέλος του 2012, ήταν «καταπέλτης» όσον αφορά τον Στάθη Μπούκουρα. 

Ο μάρτυρας κατονόμασε ως ηγετική φυσιογνωμία του ακροδεξιού κόμματος στην περιοχή τον Στάθη Μπούκουρα και ανέφερε πως «υπεύθυνος Κορινθίας» ήταν ο Ηλίας Παναγιώταρος και «υπαρχηγός της Χ.Α.» ο Ηλίας Κασιδιάρης

«Ο Μπούκουρας άρχισε να επιδεικνύει μια αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας ότι δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο τον νομό. Γνωρίζω ότι ο Μπούκουρας διατηρεί άγνωστοι αριθμό πιστολιών Zastava 635», είπε ο μάρτυρας ο οποίος παράλληλα υποστήριξε πως σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συλληφθεί «πυρηνάρχες» να φέρουν παρανόμως τα όπλα και έχουν κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία

Παράλληλα τόνισε πως σε κάποιο μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές βρίσκεται κρυμμένος οπλισμός και τρόφιμα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εν γνώσει του Στάθη Μπούκουρα και των «πυρηναρχών». 

Ωστόσο, οι νέες καταθέσεις «καίνε» και άλλους βουλευτές, όπως τους υπόδικους Ηλία Παναγιώταρο και Ηλία Κασιδιάρη αλλά και τον Γιώργο Γερμενή. 

Εις εκ των μαρτύρων που ανήκε μάλιστα στο σκληρό πυρήνα της οργάνωσης και αποκάλυψε ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά είπε ότι εκπαιδεύτηκε από τον Γερμενή, που αποκαλούνταν «Λοχαγός» και ήταν ο τελικός κριτής των «δοκιμασιών». Κατά τον μάρτυρα «ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος είχε τα νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη... Ο Γερμενής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες, ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς. Ο Χρήστος Παππάς αποκαλούνταν Ταξίαρχος». 

Ακόμα, ένας από τους νέους μάρτυρες φέρεται να αναφέρθηκε εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι» το οποίο κατονόμασε και υποστήριξε ότι μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει η μητέρα του προσηλυτίζει παιδιά εφηβικής ηλικίας. Επίσης, ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε ότι ο Παναγιώταρος έφτιαχνε στο Πακιστάν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και τους έβαζε να αφαιρούν την ετικέτα που έλεγε Made in Pakistan.

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η Θέμις Σκορδέλη 

Εν τω μεταξύ, έπειτα από την τριήμερη προθεσμία που έλαβε την Παρασκευή, η υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής και φερόμενη ως ενεργό μέλος του κόμματος Θέμις Σκορδέλη πήρε νέα προθεσμία για να απολογηθεί στις 17 Οκτωβρίου, μέσω της δικηγόρου της. 

Η κ. Σκορδέλη, η οποία δεν εμφανίστηκε σήμερα στο Αυτόφωρο, κατηγορείται για πλαστογραφία, κατοχή κροτίδων και παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Επίσης, είναι γνωστή ως «αγανακτισμένη κάτοικος του Αγ.Παντελεήμονα» και έχει κατηγορηθεί και για ρατσιστική επίθεση εις βάρος Αφγανών.

Στο εδώλιο την Τρίτη ο Κώστας Μπαρμπαρούσης

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει αύριο, Τρίτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης και δέκα ακόμα άτομα που κατηγορούνται για αντιποίηση αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και πρόκληση παράνομης βίας, από κοινού με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 927/1979 (παλαιός αλλά ισχύων αντιρατσιστικός).

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την παραπομπή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση στο ακροατήριο ζητήθηκε και ελήφθη η απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας του το φθινόπωρο του 2012.

Στο κατηγορητήριο, που είχε συνταχθεί στις αρχές του 2013, ο εισαγγελέας Μεσολογγίου αναφέρει ότι «ο πρώτος των κατηγορουμένων (Κώστας Μπαρμπαρούσης) με πρόθεση προκάλεσε σε άλλους την απόφαση να εκτελέσουν τις άδικες πράξεις που διέπραξαν και συγκεκριμένα κατά τον άνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο, ενώ ήταν επικεφαλής των υπολοίπων συγκατηγορουμένων του και υπό την ιδιότητά του ως βουλευτού της Χρυσής Αυγής, με πειθώ και την επίκληση της πολιτικής του ιδιότητας έπεισε αυτούς να προβούν στην τέλεση α) του εγκλήματος της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, που περιγράφεται πιο πάνω υπό το στοιχείο Β του παρόντος, και β) του εγκλήματος της παράνομης βίας από κοινού, όπως περιγράφεται πιο πάνω υπό το στοιχείο Γ του παρόντος. Ο πρώτος των κατηγορουμένων (Κώστας Μπαρμπαρούσης), δημόσια, προφορικά, εκ προθέσεως, προέτρεψε σε πράξεις και ενέργειες δυνάμενες να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπων εκ μόνου του λόγου της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους». 


Πηγή : protothema.gr