«Διακίνηση οπλισμού από μέλη της Χρυσής Αυγής»

Σοβαρούς ισχυρισμούς για διακίνηση οπλισμού από μέλη της Χρυσής Αυγής διατύπωσε ενώπιον των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα ο 46χρονος Γ.Π., που κατέθεσε την Παρασκευή με την ιδιότητα του μάρτυρα. Πρόκειται για υπόδικο που κρατείται στις δικαστικές φυλακές Λάρισας και κατά το παρελθόν είχε διατελέσει γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Νοτίων Προαστίων. Ο 46χρονος κατέθεσε μεν ως μάρτυρας, ωστόσο, δεν μπήκε σε πρόγραμμα προστασίας, όπως οι προηγούμενοι πέντε μάρτυρες στην υπόθεση της Χ.Α.

Απαντώντας σε ερώτηση των ανακριτών σχετικά με «διακίνηση οπλισμού χάριν των σκοπών της Χ.Α.» ο 46χρονος κατέθεσε ότι «πράγματι, θεωρώ ότι υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της Χ.Α. Τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ, όπως αντιλαμβάνομαι. Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τυφέκια τύπου Μ16». Σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς των όπλων, ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι «συνήθης τρόπος κάλυψης ή αποθήκευσης του οπλισμού ήταν φορτηγάκια ή Ι.Χ. με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό. Όταν πληροφορήθηκα ότι η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στον Πειραιά ένα τέτοιο φορτηγάκι φοβήθηκα πολύ ότι θα το συνέδεαν με τη Χ.Α. Ένα τέτοιο όχημα εμφανίστηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη 9η Ιουλίου αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν εντοπίσει στον Πειραιά, Δερβενακίων και Δραγατσανίου, ένα κλεμμένο βαν μέσα στο οποίο υπήρχαν κρυμμένα επτά καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, σφαίρες και χειροβομβίδες. Η υπόθεση δεν είχε συσχετιστεί με τη Χ.Α. και η έρευνα είχε ανατεθεί στην Ασφάλεια. Για το θέμα είπε στην «Κ» αρμόδιος αξιωματικός: «Δεν υπήρξε κάποιο εύρημα που να συνδέει τα όπλα με τη Χ.Α. Ωστόσο, η υπόθεση θα ερευνηθεί εκ νέου». Ο μάρτυρας Γ.Π. που δηλώνει δημοσιογράφος στο επάγγελμα πρόσθεσε στην κατάθεσή του ότι «με αυτό το φορτηγό είχε γίνει μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας. Εικάζω ότι υπάρχει ελαφρύς οπλισμός αποθηκευμένος σε διάφορα σημεία». 

Δύο εφοπλιστές 

Ερωτηθείς για πιθανούς χρηματοδότες της Χ.Α. κατέθεσε ότι «έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων Ελλήνων εφοπλιστών» δίχως, ωστόσο, να τους κατονομάσει. Άφησε υπονοούμενα σχετικά με τα κίνητρα των βομβιστικών επιθέσεων στα γραφεία των Τ.Ο. Ελευσίνας και Πειραιά, επισημαίνοντας ότι έγιναν σε γραφεία που ήταν υπεύθυνος ο Γιάννης Λαγός και ότι ο τύπος των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε παρέπεμπε σε πρακτικές «νονών» της νύχτας. 

Ο 46χρονος εκδιώχθηκε από τη Χ.Α. καθώς, όπως ο ίδιος κατέθεσε, του «φορτώσανε κάτι το οποίο δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω για ένα στέλεχος του συνδέσμου που διαχειριζόταν βιντεοσκοπήσεις και φωτογραφήσεις εκδηλώσεων του κόμματος» 

Πηγή : kathimerini.gr