Στην φυλακή οδηγούνται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γ. Πατέλης (vid)

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επιφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον Γιώργο Πατέλη "πυρηνάρχη" της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. 

Απολογίες και προφυλακίσεις 

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί, μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, που κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς και η ανθυπαστυνόμος. 

Ο βουλευτής θα κρατηθεί στις συγκεκριμένες φυλακές, καθώς εκτιμάται ότι θα κληθεί εκ νέου για διευκρινίσεις από τους ανακριτές της υπόθεσης. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, αντίθετα, μετά τις απολογίες τους οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. 

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσε στην Ασφάλεια του Πειραιά και κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Η ανθυπαστυνόμος φέρεται να είχε σχέσεις με την οργάνωση. Στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, ένα περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, ένα πιστόλι ρέπλικα, ένα μαχαίρι με σιδερογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέϊζερ) τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δύο χατζάρες, 20 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G-3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. 

Η απολογία του ΓΓ της Χρυσής Αυγής