Παζάρι εξοπλισμού με αβέβαιη προοπτική


Η απόγνωση της κυβέρνησης μπροστά στην οικονομική κατάρρευση και η ολιγωρία της, τις πρώτες 100 μέρες, οδηγούν την χώρα σε ταπεινωτικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διάσωση της οικονομίας εξελίσσεται σε διπλωματικό παιχνίδι πάνω στα εξοπλιστικά μας συστήματα. Η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει την αγορά έξι φρεγατών από τη Γαλλία και μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter.

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του ΠαΣοΚ εκθέτουν την χώρα στα μάτια των Ευρωπαίων και τους δίνουν πατήματα να εκμεταλλευτούν την δύσκολή οικονομική μας κατάσταση.

Πως μπορεί όμως να γίνει το κατάλληλο deal με την Ευρώπη όταν:

Ο υπουργός Αμυνας κ. Ευαγγ. Βενιζέλος αναγγέλλει, με σαφήνεια, ότι "μέχρι το τέλος του 2010" θα έχει ληφθεί απόφαση για την αγορά των νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Παν. Μπεγλίτης επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα "θα εκπληρώσει τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης για την αγορά έξι φρεγατών FREMM"

Ενώ ο Πρωθυπουργός τονίζει από τις Βρυξέλλες ότι: «δεν μπορούμε να μιλάμε για εξοπλιστικά και δαπάνες όταν προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία».

Με αυτόν τον τρόπο το μόνο που καταφέρνεις είναι να κερδίσεις χρόνο. Τα εθνικά ζητήματα δεν λύνονται με επικοινωνιακά τεχνάσματα και το "σωσίβιο" στην οικονομία δεν έρχεται με φρεγάτες και μαχητικά.


Bookmark and Share