...Και ο νοών νοείτο


Και τα γραπτά και τα προφορικά (δηλώσεις) και οι φωτογραφίες μένουν!..


Αξίζει να θυμηθούμε την εικόνα του Παπανδρέου πριν δύο χρόνια περίπου και τι έλεγε στη Βουλή στη σχετική συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.


Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από τη συμμετοχή του Παπανδρέου στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τον Μάρτιο του 2008, όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.


Ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κατέβει στην πορεία και δήλωνε:


«…Είμαστε όλοι εδώ, γιατί παλεύουμε για το δίκαιο των εργαζομένων. Έχει δίκαιο η γενιά που αντιδρά. Και δεν θα περάσουν με αιφνιδιασμό και επικοινωνιακά τρικ αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης».


Μια εβδομάδα αργότερα, ο Γ. Παπανδρέου απέρριπτε και τα μέτρα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και απευθυνόμενος στον Καραμανλή έλεγε:


«…Δεν μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τον εργαζόμενο, κύριε πρωθυπουργέ…Πώς να αντέξουν την αύξηση των ορίων ηλικίας οι εργαζόμενες μητέρες με ανήλικα παιδιά;».

Σε ομιλία του τώρα στις 13/03/2008 στο Φάληρο παραμύθιαζε τον Ελληνικό λαό λέγοντας ότι:


«Κι εδώ δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα καταργήσουμε τις διατάξεις της ασφαλιστικής απορρύθμισης της Νέας Δημοκρατίας. Εγγυόμαστε ότι, όχι μόνο δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας και δεν θα μειωθούν οι συντάξεις…»


Μετά από τέσσερεις μήνες διακυβέρνησης ΠαΣοΚ ο Γιώργος Παπανδρέου σε διάγγελμα για την οικονομία εξαγγέλλει:


-Γενικό πάγωμα των μισθών στο δημόσιο.

-Περικοπή των επιδομάτων για τους πιο υψηλόμισθους.

-Αύξηση των ορίων ηλικίας στις συντάξεις.

-Αύξηση του φόρου στα καύσιμα.


Αυτή είναι η πολιτική του ΠαΣοΚ. Η εικόνα μιλάει από μόνη της…





Bookmark and Share