Η αλήθεια για το Μεταναστευτικό (μέρος 1)


Η Κυβέρνηση δεν έπραξε σωστά που ασχολήθηκε με το μεταναστευτικό τη δεδομένη στιγμή για τρεις σοβαρούς λόγους:

Πρώτον, διότι το κοινωνικό πρόβλημα από την νόμιμη παραμονή των μεταναστών και την πολιτογράφησή τους έχει ήδη αντιμετωπιστεί από τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δεύτερον, σε εποχές κρίσης και ανεργίας, οι χώρες υποδοχής μεταναστών κλείνουν τα σύνορά τους και καθιστούν πιο δύσκολη την είσοδο νέων μεταναστών. Οι κοινωνίες «ανοίγουν» σε περιόδους οικονομικής άνθισης και «κλείνουν» σε περιόδους κρίσης.

Τρίτον, με πολύ διαφορετικούς όρους θα μιλάγαμε, αν η Ελλάδα είχε καταφέρει να ελέγξει τα κύματα μεταναστών στα σύνορά της. Κι αν είχε επιτύχει να κρατήσει απέξω τις μεγάλες μάζες των παράνομων μεταναστών που περνάνε συνεχώς μέσα στην ελληνική ενδοχώρα…

Η Ιταλία και η Ισπανία κατάφεραν να περιορίσουν δραστικά το πρόβλημα, παίρνοντας πολύ σκληρά μέτρα.

Εμείς κάναμε όμως, κάτι άλλο, πιο ανθρώπινο: Υπογράψαμε σύμβαση με την Τουρκία για την επανα-προώθηση παράνομων μεταναστών. Και εμπλέξαμε τη μικτή ευρωπαϊκή δύναμη, την Frontex , για να βοηθήσει στη φύλαξη των συνόρων μας.

Και τα δύο αυτά μέτρα λήφθηκαν επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγο πριν, το 2003, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν αποδεχθεί το «Δουβλίνο ΙΙ». Μια κοινοτική συμφωνία που απαγορεύει σε όσους μετανάστες νομιμοποιούνται στην Ελλάδα, να μεταβαίνουν σε άλλες κοινοτικές χώρες.

Το ΠΑΣΟΚ δηλαδή έκλεισε την πόρτα των μεταναστών από την Ελλάδα στις άλλες κοινοτικές χώρες του βορρά. Ενώ η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να κλείσει την πόρτα των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα…

Ομαλή ένταξη σημαίνει δύο πράγματα:

Τους εντάσσω σταδιακά και τους εντάσσω με τρόπο που δεν δημιουργεί κίνδυνο να έλθουν κι άλλοι.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης ύφεσης, παίρνει μέτρα που ουσιαστικά μετατρέπουν την Ελλάδα
σε «μαγνήτη» νέων κυμάτων παράνομης μετανάστευσης!


Bookmark and Share