Εκτεθειμένο το ΠαΣοΚ για το Βατοπαίδι


Μείζον θέμα προκύπτει με το βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Αργύρη Λαφαζάνη, τον οποίο το κυβερνών κόμμα θέλει να τον τοποθετήσει ως μέλος στην εξεταστική για την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Το πρόβλημα που υπάρχει είναι διττό. Ο κ. Λαφαζάνης, αφενός μεν, είχε κληθεί στην εξεταστική του 2009 να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση, αφετέρου δε, είχε προσχωρήσει ο ίδιος στην εκχώρηση έκτασης στην Ουρανούπολη την περίοδο που διατελούσε χρέη νομάρχη Χαλκιδικής.

Να σημειωθεί πως ο κ. Λαφαζάνης, κατά την ακροαματική διαδικασία, είχε παραδεχθεί πως στην οκταετία 1995-2002, δηλαδή την περίοδο κυβερνήσεων ΠαΣοΚ, είχαν παραχωρηθεί επτακόσια οικόπεδα έναντι ευτελέστατου τιμήματος, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή βλάβη το Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως καταλαβαίνετε, αν ο κ. Λάφαζάνης συμπεριληφθεί στην επιτροπή, προκύπτει μείζον θέμα νομιμότητάς της.

Το παράδοξο όλων είναι ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έχει αναδειχθεί καθόλου από τα ΜΜΕ με εξαίρεση την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Απλά αναλογιστείτε, πόσα πρωτοσέλιδα θα είχαμε και τι θα γράφανε αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί από τη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.



Bookmark and Share