Υπερωρίες εκ των προτέρων


Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για πάγωμα μισθών στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, περικοπή βασικών επιδομάτων, λήψη αυστηρών μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας αλλά και κατάργηση του 14ου μισθού, την ίδια στιγμή επιτρέπει στους υπουργούς του να ανταμείβουν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τους συνεργάτες τους.


Συγκεκριμένα, στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η έγκριση δαπάνης 330.000 € για υπερωριακή εργασία 100 υπαλλήλων που ασχολούνται στα γραφεία της Υπουργού, της Υφυπουργού και των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Υγείας.


Πρόκειται για 100 άτομα τα οποία δεν καλύπτουν οργανικές θέσεις και θα απασχοληθούν μέχρι 60 ώρες ο καθένας το μήνα, για υπερωριακή εργασία από την 01/01/10 έως τις 31/12/10.


Ωστόσο, κατά το σύνηθες, οι υπερωρίες δεν προσδιορίζονται εκ των προτέρων αλλά προκύπτουν εκ των υστέρων, ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών.


Στη προκειμένη όμως περίπτωση, εν μέσω κρίσης, η υπουργός κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έσπευσε να εξασφαλίσει τη δαπάνη για τις μελλοντικές υπηρεσίες των ημετέρων της.



Bookmark and Share