Υπεύθυνη αντιπολίτευση για το καλό του τόπου


Τέσσερεις μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη κυβέρνηση του ΠαΣοΚ, είναι εμφανές, ακόμα και στο πιο καλοπροαίρετο παρατηρητή, ότι η κυβέρνηση δεν είχε κανένα απολύτως συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η διγλωσσία του ΠαΣοΚ ξεπερνά κάθε όριο επιστημονικής φαντασίας. Ενώ όσο καιρό βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, τηρούσε μια ανεύθυνη και μικροκομματική συμφερόντων στάση στο μείζον θέμα της οικονομίας, ξαφνικά εν μια νυκτί ζητά από τη Νέα Δημοκρατία συναίνεση στη διαχείριση της κρίσης.

Το μόνο που ενδιέφερε το ΠαΣοΚ προεκλογικά ήταν πως θα έρθει στην εξουσία. Όλες του οι αποφάσεις ήταν με γνώμονα αυτό και όχι το συμφέρον της πατρίδας. Ο στόχος του μπορεί να επετεύχθη, αλλά το κόστος για την χώρα ήταν μεγάλο.


Η ατολμία του ΠαΣοΚ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα
, οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης και ένα βήμα πριν την εγκατάσταση του ΔΝΤ στη χώρα. Ουσιαστικά η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει την εθνική της ανεξαρτησία στην άσκηση οικονομικής πολιτικής.

Το βαθύ χάσμα ανάμεσα στο παλαιό και νέο ΠαΣοΚ έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται κάθε τόσο πανικός στην αγορά, δίνοντας το κίνητρο σε εξωγενείς παράγοντες να λειτουργούν κερδοσκοπικά εισβάρος του έλληνα φορολογούμενου.

Το χάσμα αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από τους υπουργούς της Κυβέρνησης που αλληλοδιαψεύδονται και όταν νομίζουν ότι συμφωνούν μεταξύ τους, τότε ακυρώνονται από τον ίδιο τον κοινοβουλευτικό τους εκπρόσωπο.

Το ΠαΣοΚ δεν έχει συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές. Αποτελείται από ένα συνοθύλευμα αντίθετων απόψεων που προσπαθούν να συγκλίνουν μέσω υποτυπώδους διαβούλευσης σε μια ενιαία ευρωπαϊκή γραμμή.

Απ’ την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να βαδίζει στο δρόμο της ευθύνης με ένα και μόνο κριτήριο: το συμφέρον του τόπου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Αν πάρετε μέτρα επώδυνα αλλά σωστά, εμείς θα σας στηρίξουμε». Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω δεν πρόκειται να βρούμε παρόμοια δήλωση από την πλευρά του ΠαΣοΚ.


Η Νέα Δημοκρατία με μοναδικό γνώμονα το Εθνικό συμφέρον
απλώνει χείρα βοηθείας στην Κυβέρνηση για να την βγάλει από το αδιέξοδο που η ίδια έχει εγκλωβιστεί.


Τώρα θα δείξει το μέλλον κατά πόσο η κίνηση αυτή θα αποδειχθεί σωστή καθώς όπως συνηθίζεται να λέγεται στη πιάτσα, «η πολιτική δεν είναι για τα καλά παιδιά».


Bookmark and Share