4 λέξεις που σκιαγραφούν την Νέα Μεταπολίτευση


Ελευθερία

Η προσωπική Ελευθερία, και η συλλογική Ελευθερία πραγματώνονται μέσα στη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία βάζει τα όρια ανάμεσα στην Ελευθερία και την ασυδοσία. Ελευθερία δεν είναι πενήντα άνθρωποι να παραλύουν μιαν ολόκληρη πόλη. Ελευθερία δεν είναι μια μειοψηφία, να ταλαιπωρεί καθημερινά μιαν ολόκληρη κοινωνία. Αυτό είναι Τυραννία!

Δικαιοσύνη

Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, χωρίς Ηθική. Η ηθική δεν είναι επιβολή φραγμών απ'έξω. Ηθική είναι η επιβολή φραγμών που τους επιβάλλει από μέσα, η φωνή της συνείδησής μας. Δικαιοσύνη δεν είναι τα δικαιώματα του καθενός ξεχωριστά. Δικαιοσύνη είναι η Ισορροπία ανάμεσα στα δικαιώματα όλων. Όποιοι φωνάζουν για το δικό τους, αγνοώντας, περιφρονώντας ή καταπατώντας το δίκιο όλων των άλλων, δεν υπηρετούν τη δικαιοσύνη, επιβάλλουν την Αδικία.

Ισονομία

Οι άνθρωποι είναι τυπικά ίσοι απέναντι στο νόμο. Αλλά δεν έχουν την ίδια μεταχείριση από το κράτος. Κάποιοι έχουν μπλέξει τα προνόμια με τα δικαιώματα. Τα προνόμια είναι αυτά που μπορούν να τα απολαύσουν μόνο λίγοι και τα πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι. Δικαιώματα είναι αυτά που οφείλουν να ισχύουν για όλους. Όταν αναιρείται η Ισονομία, τότε φαλκιδεύεται η Ελευθερία, η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη.

Ανταγωνιστικότητα

Η Ελλάδα έχει τεράστιο αναξιοποίητο δυναμικό. Εκατοντάδες χιλιάδες πτυχιούχους που είναι άνεργοι ή ετερο-απασχολούνται. Εκατομμύρια ανθρώπους που αναζητούν ευκαιρία για προκοπή και δεν βρίσκουν. Η μάχη της ανταγωνιστικότητας είναι η πρώτη που οφείλουμε και μπορούμε να κερδίσουμε. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει, να απελευθερώσουμε το δυναμισμό του Έλληνα, να εμπιστευθούμε το δαιμόνιο του Έλληνα, να στηριχθούμε στην Αξιοπρέπεια του Έλληνα, να μην κολακεύουμε τα ελαττώματά του, να αποκαλύψουμε τις Αρετές του!

Αυτές οι τέσσερεις λέξεις σκιαγραφούν το όραμα μας για τη Νέα Μεταπολίτευση.


Bookmark and Share