«Πρώτα το κόμμα και μετά ο πολίτης»


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας, άλλα δυστυχώς απέκρυπτε την αλήθεια και έταζε στους πάντες τα πάντα.

Διακήρυττε σε όλους τους τόνους ότι είχε σχέδιο για να βγει η χώρα από την κρίση, ότι τα «λεφτά υπάρχουν» και ότι το μόνο πρόβλημα ήταν η λάθος διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Χρειάστηκαν λιγότερες από 100 ημέρες για να διαψευστούν οι φαμφαρολογίες του κ. Παπανδρέου.. Η αλήθεια είναι πως το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου.

Με την ανάληψη της εξουσίας, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποποιηθεί των ευθυνών του για την επιδείνωση της οικονομική κρίσης στη χώρα. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε: «έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας, αφαιρείται και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας..»

Μας λέει δηλαδή με κομψό τρόπο ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει πρόσθετα μέτρα πολύ πιο αυστηρά πιεζόμενη από την Ε.Ε., προκειμένου να αποφευχθεί η προσφυγή μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εμείς γνωρίζουμε ότι πολλές χώρες έφτασαν σε σημείο αντίστοιχο με αυτό της Ελλάδας ή και χειρότερο. Καμία όμως δεν διακήρυξε ότι… «έχασε μέρος της εθνικής κυριαρχίας».

Καλό θα ήταν να μάθει ο Πρωθυπουργός ότι η όποια επιβολή καθεστώτος «επιτήρησης» είναι προσωρινή και αναστρέψιμη, ενώ η απώλεια εθνικής κυριαρχίας, αν συμβεί, είναι οριστική και μη αναστρέψιμη.

Πρέπει να σταματήσουν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό.

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να ξέρουν την αλήθεια.


Bookmark and Share