Μπροστά για την Ελλάδα της Ελπίδας
Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για το 8ο Τακτικό Συνέδριο που θα επικυρώσει και θεσμικά τις αλλαγές στην οργανωτική της δομή και την ιδεολογία της. Προχωράει μπροστά με κάθαρση στελεχών της που πλήγωσαν ή δεν πίστεψαν ποτέ στην μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, δημιουργώντας μια νέα Νέα Δημοκρατία με διαφορετικό προσανατολισμό.
Στις σαρωτικές αλλαγές που σχεδιάζονται και υλοποιούνται με συγκεκριμένη στρατηγική από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, έχει ανοίξει η συζήτηση και για την αλλαγή ονόματος.
Πάνω σε αυτό το θέμα επισημαίνουμε ότι η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας δεν διαγράφεται από τις μνήμες των παραδοσιακών υποστηρικτών του κόμματος, επομένως την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν έχει νόημα μια αλλαγή του ονόματος της παράταξης.
Θα μπορούσε να γίνει όμως μια αλλαγή στο σύμβολο της, καθώς ο γνωστός πυρσός έχει ούτως η άλλως αφαιρεθεί από τις ημέρες της προεδρίας του Κ. Καραμανλή.
Έτσι λοιπόν, η ιδεολογία του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού θα μπορούσε να συμβολιστεί με ένα νέο σήμα.
Ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;
Τι θα λέγατε για ένα περιστέρι. Το σήμα άλλωστε εκφράζει και τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας.
Πως μπορούμε όμως να το συνδέσουμε με την μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη;
Το περιστέρι συμβολίζει την ειρήνη. Μέρος του συμβολισμού αυτού προέρχεται από την Παλαιά Διαθήκη και συγκεκριμένα τον Κατακλυσμό του Νώε, κατά το τέλος του οποίου ο Νώε έστειλε δυο περιστέρια για να δει αν υπάρχει ξηρά. Τα περιστέρια επέστρεψαν κρατώντας κλαδί ελιάς, δείχνοντας συμβολικά ότι ο θεός σταμάτησε τον πόλεμο προς την ανθρωπότητα.
Στη Χριστιανική θρησκεία είναι επίσης σύμβολο του Αγίου Πνεύματος (προερχόμενο από την περιγραφή της βάπτισης του Ιησού).
Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός αναφέρεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, την ισονομία, την αξιοκρατία και την πίστη στην πατρίδα και τις παραδόσεις.
Ο Οδυσσέας Ελύτης στα πρώτα του ποιήματα(του Αιγαίου) δίνει το στίγμα της Ελευθερίας και της Ελπίδας για τον τόπο μας, περιγράφοντας την αυγή που συμβολίζει την απαρχή της επόμενης μέρας και χρησιμοποιεί τον συμβολισμό του άγριου περιστεριού για να περιγράψει μια «καθάρια ειρήνη».
«Κάθε στιγμή τα πάντα γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν, κάθε στιγμή… Ελευθερία. Ξεδιπλώνεται η ελπίδα για την καινούρια μέρα και πετάει ψηλά μηδενίζοντας τη λύπη, τα "χαμηλά αισθήματα" που δημιούργησε η προηγούμενη νύχτα».
Το περιστέρι συμβολίζει την ειρήνη. Όμως, με τη λέξη αγριοπερίστερα, ο Ελύτης δίνει μιαν άλλη διάσταση στην ειρήνη.
«Τ' αγριοπερίστερα, αυτά που ζουν μακριά απ' τους ανθρώπους, συμβολίζουν μιαν ειρήνη καθάρια, ξάστερη και απαλλαγμένη από τις οποιεσδήποτε συμβάσεις των μίζερων κοινωνιών που απαξιούν να σταθούν μια στιγμή και να θωρήσουν σ' ένα ξάγναντο τυχαίο την ανατολή του ήλιου. Την ανατολή της συνεχώς ανανεούμενης ελπίδας του καθενός. Τ' αγριοπερίστερα, η ατόφια και αυθεντική, η αμόλυντη ειρήνη, ελευθερώνεται απ' τη σπηλιά της, ο ήχος της δονεί τις γωνιές του κόσμου ολάκερου και δηλώνει την παρουσία της. Αυτή η ειρήνη - ελπίδα είναι ένα νέο ξύπνημα -είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά- στην πηγή της. Στη μέρα, στην αλήθεια, εκεί που όλα φαίνονται κι όλα μαζί υπάρχουν».
Αυτά τ’ αγριοπερίστερα που περιγράφει ο Ελύτης πρέπει να εκφράσει η μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη, έτσι ώστε η νέα Νέα Δημοκρατία να γίνει η Ελπίδα της Ελλάδας.
Όλοι μαζί προχωράμε «μπροστά για την Ελλάδα της Ελπίδας».
Παραθέτουμε ενδεικτικά σχέδια: