Οι τούμπες του Λοβέρδου


Μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΠαΣοΚ και της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός αποφάσισε τελικά η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων να γίνει από τη Βουλή και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠαΣοΚ και όχι με Προεδρικό Διάταγμα.

Ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος που εισηγήθηκε τις ρυθμίσεις στο Προεδρικό Διάταγμα έκανε στη συνέχεια στροφή 180 μοιρών (τις συνηθίζει άλλωστε τέτοιες και μετά παριστάνει τον αδιάφορο ) και επέλεξε οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις να ψηφιστούν με το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Διαβάστε τι είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ (98,9):

«Είμαι έτοιμος να σας πω ότι το μεταπολιτευτικό εργατικό δίκαιο αλλάζει, και αυτό το είπα και στη Βουλή όταν εισηγήθηκα την υιοθέτηση του Μνημονίου με τον νόμο 3845, ο οποίος μάλιστα μου δίνει την εξουσιοδότηση, σε μένα και στον κ. Παπακωνσταντίνου, να ρυθμίσουμε με διάταγμα τα θέματα των εργασιακών σχέσεων τα οποία στη βασική τους πλευρά τα λύνει ο νόμος».

Στην ίδια συνέντευξη υποστήριζε ακόμη «αν συζητείτο στη Βουλή (το θέμα των εργασιακών αλλαγών) υπήρχε περίπτωση ό,τι γινόταν να γίνει την τελευταία στιγμή, σε ένα απόγευμα».

Όπως καταλάβατε , μέχρι προχθές επιχειρηματολογούσε γιατί οι αλλαγές πρέπει να περάσουν με Προεδρικό Διάταγμα και από χθες επιχειρηματολογεί γιατί οι αλλαγές πρέπει να εισαχθούν και να ψηφιστούν ως διατάξεις στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Φτάνει πια η κοροϊδία…λυπηθείτε μας…

Πηγή: parapolitika.gr

Bookmark and Share