Παλαιοκομματικές Τακτικές


Ενώ η κοινωνία απαιτεί οι υπεύθυνοι των σκανδάλων να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και κάποιοι οι οποίοι έκλεψαν να μπουν στη φυλακή, η κυβέρνηση μετατρέπει το αίτημα σε επικοινωνιακό φιάσκο ισοσκελισμού ευθυνών των δύο μεγάλων κομμάτων της χώρας. Με τη χρησιμοποίηση των «καμένων» χαρτιών(Μαντέλης, Τσουκάτος) του ΠαΣοΚ, προσπαθεί να δώσει την εντύπωση της διαφάνειας στην κοινωνία.

Η εξεταστική Επιτροπή της Siemens εξελίσσεται σε φιάσκο, καθώς το ΠαΣοΚ ψάχνει τεχνάσματα για να ισοσκελίσει τις ευθύνες στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο, χρεώνοντας το και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέχρι στιγμής η εξεταστική επιτροπή δεν εστιάζει στα πρόσωπα που κατηγορούνταν την περίοδο 2004-2009, προσπαθώντας να κατευθυνθεί η συζήτηση σε θέματα τα οποία δεν αγγίζουν το σκάνδαλο Siemens.

Έτσι λοιπόν μετά τη διαρροή με τον γαλάζιο του υπουργικού συμβουλίου(cabinet man) που αποδείχτηκε ότι ήταν μαραγκός, χθες το ΠαΣοΚ επινόησε ένα ακόμη τέχνασμα για να υποβαθμίσει την εξεταστική και να υποθάλψει το μισητό του αντίπαλο. Θεώρησαν ότι πρέπει να βγάλουν στην επικαιρότητα θέμα το οποίο είχε επισημανθεί παλαιότερα από τις εφημερίδες για να πλήξουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Η φοβερή αποκάλυψη που έδωσε τροφή στα «διαπλεκόμενα» ΜΜΕ
ήταν ότι ένας Ευρωβουλευτής το 2006 (που ήταν τότε ο Σαμαράς) ζήτησε ρουσφέτι για καλύτερη αξιοποίηση εντός της εταιρείας Siemens, ενός ήδη υπαλλήλου της, που ήταν άνδρας της μικρής αδελφής της γυναίκας του.

Το ΠαΣοΚ θεωρεί ότι το ενδιαφέρον ενός πολιτικού για την οικογένεια του είναι μείζον εθνικό ζήτημα.

Εμείς θα θέλαμε να μας απαντήσει ποιος είναι ο λόγος που κυβερνάει τη χώρα περισσότερο από μία εικοσαετία;

Μήπως η σοσιαλιστική του πολιτική, που πλέον δεν υφίσταται για το κοινωνικό σύνολο;

Λοιπόν για να μην κοροϊδευόμαστε εστιάστε τις ευθύνες σε αυτούς που πραγματικά πλήγωσαν τον ελληνικό λαό με τις πράξεις τους και μην προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε τον πολίτη από τις τραγικές εξελίξεις που αναμένονται στην χώρα μας μετά την επιβολή των απαραδέκτων οικονομικών μέτρων
.

Bookmark and Share