Προεδρικό Διάταγμα εργασιακού μεσαίωνα


Η γενιά των 700 ευρώ μετεξελίσσεται σε 592 ευρώ.

Η νέα γενιά πρέπει να δουλέψει σκληρά για να επιβιώσει. Οι υπερωρίες δεν θα πληρώνονται. Επομένως δεν υπάρχουν κίνητρα για καριέρα στην πρωταρχική επιλογή εργασίας. Η ενασχόληση με επιπρόσθετη εργασία είναι δεδομένη για τους οικονομικά ασθενέστερους και όσους προσπαθούν να επιβιώσουν με τα δικά τους εφόδια.

Σχεδιάζουν ένα εργασιακό τομέα που θυμίζει παλαιότερες εποχές. Με μια τεράστια διαφορά στα δικαιώματα του πολίτη μέσα στην κοινωνία. Πλέον κανένας νέος δεν θα μπορεί να διεκδικήσει την εργασιακή του σχέση με τον εργοδότη. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δουλέψει σκληρά για να αποδείξει ότι αξίζει.

Και όλα αυτά σε μια Ελλάδα που δεν δίνει ίσες ευκαιρίες στους άξιους, δεν επικροτεί τους καλύτερούς, δεν παρέχει την πρόνοια των σύγχρονων Ευρωπαϊκών κρατών, οι μισθοί είναι αρκετά χαμηλοί σε σχέση με τον πληθωρισμό και η απαισιοδοξία κυριαρχεί σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Πως μπορεί να επιβιώσει το νεοφιλελεύθερο αυτό μοντέλο που θέλουν να μας επιβάλλουν με αυτές τις συνθήκες διαβίωσης;

Θυσιάζουν τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας για να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα. Θεωρούν ότι αυτή είναι η εύκολή λύση.

Οι μειώσεις στις αποδοχές των νεοεισερχόμενων θα είναι:

Ως 21 ετών: 592 ευρώ( 80% του κατώτατου μισθού των 740 ευρώ).
Από 21 ως 25 ετών: 629 ευρώ( 85% του κατώτατου μισθού των 740 ευρώ).
Μαθητευόμενοι νέοι 15 ως 18 ετών: 518 ευρώ( 70% του κατώτατου μισθού των 740 ευρώ).

Διαβάστε το απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα για το εργασιακό:















Bookmark and Share