Το κόμμα της «κωλοτούμπας»


Κάποιοι λένε ότι ο Καρατζαφέρης ψήφισε υπέρ των οικονομικών μέτρων για να διαχωρίσει τις θέσεις του από τη Νέα Δημοκρατία.

Άλλοι πιστεύουν ότι το έκανε για να στηρίξει την κυβέρνηση και να διεκδικήσει την συμμετοχή του σε μια πιθανή οικουμενική.

Ο ΛΑ.ΟΣ ισχυρίζεται ότι το έκανε για το καλό της πατρίδας. Γιατί έτσι μόνο θα δανείζονταν η χώρα μας από τους Ευρωπαίους.

Τι από τα παραπάνω όμως ισχύει;

Προσεκτικοί παρατηρητές της συγκρότησης του ΛΑΟΣ αναγνωρίσουν ότι η υποστήριξη των οικονομικών μέτρων είναι απόρροια της προγραμματικής συμφωνίας του κόμματος αυτού με ακραίες μορφές νεοφιλελευθερισμού.

Όπως συμβαίνει και με άλλα κόμματα της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, o ΛΑΟΣ ελάχιστα συγκινείται από τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Τους θυμάται μόνο όταν επιθυμεί να τους διαχωρίσει σε «ιθαγενείς» και «λαθρομετανάστες».

Ο Γ. Καρατζαφέρης είχε εισηγηθεί κατά καιρούς την κατάργηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, τη νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος, την κατάργηση του «πόθεν έσχες», τη θεσμοποίηση της παραοικονομίας, την ιδιωτικοποίηση των υπόλοιπων δημόσιων οργανισμών, τη δημιουργία φορολογικού παραδείσου στην Ελλάδα.

Όσο για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ είχε εισηγηθεί πέρυσι στη Βουλή να επανέλθει το περιβόητο «άρθρο 4», δηλαδή ο αντεργατικός νόμος του 1983, για να αντιμετωπιστεί ο εργατικός συνδικαλισμός και οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η νεοφιλελεύθερη αυτή πολιτική στάση του ΛΑΟΣ αποδεικνύει ότι εκμεταλλεύεται το πολιτικό σκηνικό ανάλογα με την συγκυρία για να συγκυβερνήσει τη χώρα ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων.

Άλλωστε η πολιτική και ιδεολογική ανισορροπία των θέσεων του φαίνεται ξεκάθαρα από με την μεγάλη κωλοτούμπα του Καρατζαφέρη στο θέμα ανάδειξης του αρχηγού της Ν.Δ. Θα πράξει το αντίθετο από όσα υποστήριζε όλα τα χρόνια ως υπερασπιστής των εθνικών θεμάτων.

Ενώ κατηγορούσε την υπουργό Εξωτερικών Μπακογιάννη ότι ενδίδει στα εθνικά μας θέματα και ότι είναι «φερέφωνο των ΗΠΑ», όταν ήρθε η ώρα της εκλογής του αρχηγού στη Ν.Δ. τη στήριξε εκθύμως γράφοντας στην «Α1» (28/11/2009, σελ.7) ότι: «η επόμενη μέρα της Ν.Δ. με αρχηγό αυτόν(τον Σαμαρά) θα μοιάζει με άλμα στο κενό».

Έτσι λοιπόν δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη που στήριξε τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης χαρακτηρίζονται ως «εξαπτέρυγα» του ΠαΣοΚ.

Bookmark and Share