«Παλιά ξινά σταφύλια»
















Σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην βουλευτή Λαρίσης του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Φλώρου, βρέθηκε το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δραχμών, δηλαδή των 7 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για αγορά μετοχών. Τα χρήματα προέρχονταν από τον επιχειρηματία Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Η δοσοληψία έλαβε χώρα κατά την περίοδο 1998 – 1999, όταν, δηλαδή, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η «φούσκα» του Χρηματιστηρίου. Από τη διακίνηση των μετοχών, ο Νίκος Φλώρος φέρεται να κέρδισε το ποσόν των 3 δισεκατομμυρίων δραχμών (10 εκατομμυρίων ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχετικό φάκελο. Η υπόθεση έφθασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το αρμόδιο τμήμα του, με απόφαση τριών δικαστών, απήλλαξε τον Νίκο Φλώρο από όλες τις πιθανές κατηγορίες και τον παρέδωσε «λευκό» στην κοινωνία. Η απόφαση αυτή κατεγράφη 12 χρόνια μετά το συμβάν.

Το ίδιο το συμβάν απεκάλυψε ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργος Σχοινιωτάκης, παρεμβαίνοντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου της Δευτέρας, 7 Ιουνίου. Ο κ. Σχοινιωτάκης απέφυγε να κατονομάσει τον βουλευτή και επιχειρηματία (Ν.Φλώρος).

Ο γενικός επίτροπος έχει ασκήσει, ήδη, αναίρεση επί της αποφάσεως του αρμοδίου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τόσο ο σχετικός φάκελος όσο και το σκεπτικό της αναίρεσης προωθήθηκαν στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη.

Δημοσιεύματα το 1999-2000 αποκαλύπτουν ότι ο Ν. Φλώρος είχε σοβαρό πρόβλημα με τις δηλώσεις του για το «πόθεν έσχες» καθώς και με τις αγορές πακέτων μετοχών στο Χρηματιστήριο .

Τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής αναφέρουν:

«Ως προς τον πρώην βουλευτή Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Ν. Φλώρο, έπειτα από έλεγχο των χρηματιστηριακών του συναλλαγών, η επιτροπή διαπίστωσε ότι στις 20/7/1999 αγόρασε μετοχές αξίας 2,5 δισ. δραχμών, ύψους δηλαδή που «δε δικαιολογούν οι δηλωθείσες την 30/4/1999 καταθέσεις του». Στο δε διάστημα από 22/7/1999 έως 9/8/1999 πούλησε μετοχές αξίας 3,6 δισ. δρχ., ποσό το οποίο «δεν περιλαμβάνεται στις δηλωθείσες στις 9/6/2000 καταθέσεις του».

Η διαγραφή του Νίκου Φλώρου κατεγράφη τον Ιανουάριο του 2004 και ήταν η πρώτη σημαντική πολιτική κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου μετά την ανάδειξή του σε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Φλώρος τότε είχε δηλώσει:

«Κατηγορήθηκα, επειδή εμπιστεύτηκα τον υπουργό (Χρήστο Πάχτα), τον οποίο τιμά με την εμπιστοσύνη του ο πρωθυπουργός (Κώστας Σημίτης) τα τελευταία οκτώ χρόνια».

Ποιος είναι όμως ο Ν. Φλώρος;

Υιός του βουλευτή ΠαΣοΚ και υπουργού πρώην υπουργού Ι. Φλώρου, εξελέγη τον Μάρτιο του 1996 βουλευτής Λάρισας, αλλά η εκλογή του ακυρώθηκε λόγω κωλύματος, από το Εκλογοδικείο. Επανεξελέγη το 2000 και αποκλείστηκε από τις λίστες το 2004 από τον κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς ήταν στην ομάδα των βουλευτών οι οποίοι είχαν συνυπογράψει την τροπολογία Πάχτα για το «Πόρτο Καρράς»( νομιμοποίησης παράνομου προγράμματος της κατασκευαστικής εταιρείας του Κ. Στέγγου στη Χαλκιδική). Δηλαδή η αποπομπή του συσχετίζεται με το σκάνδαλο real estate στη Χαλκιδική.

Άλλο ένα «καμένο» χαρτί του εκσυγχρονισμού που δίνει στην αρένα των λεόντων το ΠαΣοΚ για να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, χαράσσοντας τον δρόμο της διαφάνειας.

Συμπέρασμα: Ανακυκλώνονται παλιά ξινά σταφύλια ανάλογα με μικροκομματικά κριτήρια. Ενώ υπάρχουν ονόματα που έχουν δοθεί στην δημοσιότητα και παραμένουν απλά στα μονόστηλα των εφημερίδων.

Πραγματικά λυπάμαι για την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος…


Πηγή: www.zougla.gr


Bookmark and Share