Κυβερνητικές σκιές με φόντο το ΔΝΤ


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας , αποκάλυψε:

«Δημοσίευμα της Ιστοσελίδας www.axiaplus.gr(31.05.2010), που αναφέρονταν σε πρόταση προς την Ελληνική Κυβέρνηση για χρηματοδότηση από το Διεθνές Επενδυτικό Χαρτοφυλάκιο Hayman Private Equity.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τις επιστολές που δημοσιεύονται, «...στις 11 Ιανουαρίου 2010 το Hayman [ Private Equity ] με εμπιστευτική επιστολή στον Γ. Παπανδρέου δηλώνει πρόθεση χρηματοδότησης κατά 7 δις. ευρώ με επιτόκιο Libor συν 1,25% και για 10 χρόνια. Ενώ επανέρχεται στις 2 Φεβρουαρίου με νέα πρόταση και πάλι προς τον πρωθυπουργό προσφέροντας 20 δις. ευρώ με τους ίδιους όρους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της χώρας και του Private Equity Hayman έπαιξε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με το οποίο το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο υπέγραψε [στις 8.02.2010] και Memorandum of Understanding (MOU), προκειμένου να διαπραγματευτούν τους όρους».

Εάν αληθεύουν οι αναφορές του Δημοσιεύματος πρέπει να γνωστοποιηθούν οι λόγοι για τους οποίους το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης δεν προχώρησε στο δανεισμό περαιτέρω κεφαλαίων, ώστε να καλύψει τις τρέχουσες δανειακές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου και να αποφύγει τη μεταγενέστερη προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης».

Η απάντηση του ΠαΣοΚ μέσω της υπουργού Οικονομίας, Λουκά Κατσέλη ήταν ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία, ούτε το συγκεκριμένο fund (Hayman Private Equity).

Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Παπουτσής που γνώριζε καλύτερα το θέμα απάντησε στην Νέα Δημοκρατία ότι:

«Η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία πράξη, αντίθετα βγήκε στις διεθνείς αγορές. Έκανε την επιλογή της διαφάνειας, της μάχης στην Ε.Ε. για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού. Δεν προχώρησε σε αυτού του είδους τις διαδικασίες. Τέτοιου είδους funds σε όλο τον κόσμο, σε περιόδους ανάγκης δανεισμού προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του διαμεσολαβητή, προκειμένου οι ίδιες να πάρουν μια σύμβαση με την εκάστοτε κυβέρνηση και να τρέξουν στις διεθνείς αγορές με τον δικό τους όγκο συναλλαγών για να αποκομίσουν οφέλη».

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για την προσφυγή στο ΔΝΤ και ο Παπουτσής μιλάει για τη διαφάνεια της διαδικασίας δανεισμού και τον αγώνα της παράταξης του για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού.

Ποιον όμως κοροϊδεύει;

Ο ελληνικός λαός θα είναι πλέον σκληρός στο βρώμικο αυτό παιχνίδι της παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ.

http://www.investingcontrarian.com/global/this-could-nail-greece-pm-potential-evidence-of-fraudmediocrity/