Ελληνο-κινεζικές συμφωνίες με λαϊκιστικούς ρυθμούς


Το ΠαΣοΚ επαναδιαπραγματεύεται αναπτυξιακές συμφωνίες τις προηγούμενης κυβέρνησης με πανηγυρικό τρόπο. Συμφωνίες που εάν είχαν πραγματοποιηθεί στην ώρα τους, θα ξυπνούσαν την χώρα από τον αναπτυξιακό λήθαργο και θα έδιναν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Υπενθυμίζουμε στον ελληνικό λαό ποια ήταν η θέση του ΠαΣοΚ για τις επενδυτικές κινήσεις της Ν.Δ. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του προς τους πολιτικούς συντάκτες(25/11/2008) κατηγορούσε την Ν.Δ. ότι:

«Σε μια τέτοια διεθνή κατάσταση, στη χώρα μας, επιλέγουμε να δώσουμε τις τηλεπικοινωνίες σε μια γερμανική εταιρεία, να δώσουμε την Ολυμπιακή Αεροπορία σε Άραβες, και να παραχωρήσουμε τα λιμάνια μας σε μια κρατική κινεζική εταιρεία».

Η συναίνεση στον αναπτυξιακό τομέα ήταν μια άγνωστη λέξη για το λαϊκιστικό ΠαΣοΚ. Τώρα που είναι στην εξουσία ζητάει από τα κόμματα της αντιπολίτευση συναίνεση για να σωθεί η χώρα μας από την κρίση.

Αυτή ήταν η πραγματική εικόνα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Ακολουθεί βίντεο που τραβήχτηκε τον Απρίλιο 2008 και έχει δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου (ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) σε συναυλία που οργανώθηκε ενάντια στο ξεπούλημα όπως ο ίδιος ισχυρίζονταν τότε, του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO. Οργανωτές ήταν τα συνδικάτα του ΟΛΠ, ο Δήμος και η Νομαρχία Πειραιά.

Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήριζε επιζήμια για το Δημόσιο τη "σύμβαση" με τη Cosco και αγωνιούσε για τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία του Πειραιά.

Ενώ το ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση καταψήφισε τη συγκεκριμένη σύμβαση στη Βουλή. Τώρα που είναι στην εξουσία στρώνει κόκκινο χαλί στους Κινέζους ενόψει της δύσκολης οικονομικής κατάστασης.

Πως λοιπόν θα μπορέσει τώρα να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον κ. Παπανδρέου;

Δείτε πως ο αρχηγός της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργεί ψηφοθηρικά:




Bookmark and Share