Τα μαύρα Ταμεία του ΠαΣοΚ


Όταν αποκαλύφθηκε η εισροή μαύρου χρήματος στα Ταμεία του ΠαΣοΚ από τον Τσουκάτο και τον Ταμία του κόμματος, κορυφαία στελέχη αρνούνταν κατηγορηματικά τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 19/06/08 ο Θόδωρος Τσουκάτος με γραπτή του δήλωση αφήνει σκιές στην παράταξη του κάνοντας την εξής αναφορά:

«Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και εν συνέχεια μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές. Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχ. Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του Κινήματος. Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον Τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του Τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του Κινήματος (1 εκατ. μάρκα δηλαδή 420.000 ευρώ)».

Τον ισχυρισμό του επιβεβαιώνει και ο Ταμίας του ΠαΣοΚ εκείνη την περίοδο λέγοντας ότι:

«Πιστεύω ότι το ποσό μπήκε τμηματικά στο κομματικό ταμείο και όχι ολόκληρο».

«Δεν θυμάμαι αν από τον κ. Τσουκάτο πήρα για το ταμείο μόνο 140 εκατ. δρχ. ή και περισσότερα».

Ταμίας ΠΑΣΟΚ, 27/06/08 , Εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

Δηλώσεις στελεχών του ΠαΣοΚ για τα μαύρα Ταμεία έρχονται σε αντίθεση με τον σημερινό αγώνα του Πρωθυπουργού για διαφάνεια. Κι όπως αποδεικνύεται στην συνέχεια ο λόγος ήταν μόνο η άνοδο στην εξουσία.

Παραθέτουμε αποσπάσματα παλαιότερων δηλώσεων τους:

Στις 16/05/07 ο αρχηγός της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθούσε να πείσει την κοινή γνώμη ότι «Εμείς ΔΕΝ κλέψαμε!!!».

Κατά τα λεγόμενα του:

«Έγινε εσωτερική έρευνα και δεν διαπιστώθηκε το οτιδήποτε, σε ότι αφορά τις καταγγελίες από πλευράς του κ. Τσουκάτου. Η έρευνα αυτή έγινε, είναι ξεκάθαρη η διαφάνεια με την οποία κάναμε την έρευνα», Γιώργος Παπανδρέου, Alpha, 2/06/09.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του στο Mega, 06/07/09 ισχυριζόταν ότι:

«Εμείς το χαρτί αυτό το βγάλαμε στη δημοσιότητα, γιατί εδώ και καιρό λέμε ότι αυτά τα οποία έλεγε ο κ. Τσουκάτος δεν αντιστοιχούν σε αυτά που εμείς έχουμε βρει. (…) Και επαναλαμβάνουμε εμείς και λέμε το ίδιο πράγμα. Λέμε ότι εμείς ψάξαμε, εμείς είδαμε ότι δεν μας προκύπτουν αυτά που λέει ο κ. Τσουκάτος και προκαλούμε εν πάση περιπτώσει και λέμε ότι όποιος θέλει (…) να έρθει και να ψάξει και να βρει ό,τι υπάρχει.
(…) Εμείς ψάξαμε τα αρχεία μας, ψάξαμε τους ισολογισμούς μας, ρωτήσαμε τους υπεύθυνους και δεν μας προκύπτει κάτι τέτοιο
».

Σε δηλώσεις του προς τους Πολιτικούς Συντάκτες στις 25.06.09 επέμενε ότι:

«Από τον εσωτερικό έλεγχο, δεν μας προέκυψε οποιαδήποτε εισροή αυτών των χρημάτων. Και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διπλά ταμεία. Τελεία».

Ενώ στις 30/06/2009 διατυμπάνιζε ότι:

«… δεν έχει προκύψει τίποτα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, που να έχει να κάνει με όσα έχει πει ο κ. Τσουκάτος».

Ο αντιπρόεδρος όμως της σημερινής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στις 27/06/09, «ΑΝΤ1, «N ’Joy TV» παρείχε πλήρη κάλυψη στον Τσουκάτο λέγοντας ότι:

«Την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν οι περιορισμοί για την χρηματοδότηση των κομμάτων που εισήγαγε το ΠΑΣΟΚ μεταγενέστερα. Άρα, εάν του είπανε “πάρε μια σακούλα με λεφτά και πήγαινε τα στο κόμμα σου”, γιατί αυτό είναι παράνομο; Δεν είναι παράνομο».

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του σύγχρονου ΠαΣοΚ.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Bookmark and Share


Διαβάστε περισσότερα...

Τα «καμένα» χαρτιά του εκσυγχρονισμού


Έπρεπε να περάσει μια δεκαετία για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια της περιόδου διακυβέρνησης Σημίτη (1996-2004).

Τα παπαγαλάκια που τότε εκθείαζαν το εκσυγχρονιστικό ΠαΣοΚ, τώρα κρύβονται στα κλουβιά τους. Οι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι του εκσυγχρονισμού σήμερα σιωπούν γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Τα σκάνδαλα πλέον συνοδεύονται από αποδείξεις που στιγματίζουν την τότε κυβέρνηση του ΠαΣοΚ.

Μετά τον Τσουκάτο - Μαντέλη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, αγόρασε ένα πανάκριβο σπίτι στη Δ. Αρεοπαγίτου, δήλωνε ότι το ενοικίαζε από off shore εταιρεία και μόλις ανακοινώθηκε η αύξηση των φόρων για τις εταιρείες αυτές, εμφανίστηκε η σύζυγός του να παίρνει 1,1 εκατ. δάνειο για να το αγοράσει.

Ποιος άλλος όμως έχει σειρά;

Ο «Καιρός γαρ εγγύς»…

Bookmark and Share


Διαβάστε περισσότερα...

«Έστειλα άλλο 1 εκατ. ευρώ για το ΠΑΣΟΚ»


Άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ που δόθηκε ως «χορηγία» της Siemens στο ΠΑΣΟΚ το 2002-2003 αλλά δεν εισπράχθηκε, επειδή άρχισαν να αποκαλύπτονται τα μαύρα ταμεία, αναζητείται από τους ανακριτές...

Την ύπαρξη του δεύτερου αυτού πακέτου «χορηγίας» προς το ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε στην απολογία του ο ίδιος ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στις 6 Ιουλίου 2009 στην εισαγγελέα Εφετών Baunler-Hosl. Μάλιστα, ο τέως Mister Siemens, με βεβαιότητα, πιθανολογεί πως και γι' αυτό το 1 εκατ. ευρώ είχε συνεννοηθεί με τον Θόδωρο Τσουκάτο και πως από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ του υπέδειξαν τα χρήματα να πάνε και να παραμείνουν στην Ελβετία.

Παραθέτουμε τα όσα ο Μ. Χριστοφοράκος ομολογεί για δύο λογαριασμούς στην Ελβετία:

«Στην Ελβετία εξακολουθούν να υπάρχουν χρήματα της Siemens σε δύο λογαριασμούς ιδιωτών. Οι ιδιώτες αυτοί είναι καθαρά αχυράνθρωποι, δεν τους είχα πει τίποτα σχετικά με τον λόγο για τον οποίον γίνονταν οι πληρωμές. Δεν θέλω να αναφέρω σήμερα τα ονόματα των ανθρώπων αυτών, επειδή φοβάμαι ότι λόγω της -έστω και εν αγνοία τους- συμμετοχής στις πράξεις μου, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στη δουλειά τους ή ακόμα και θα διωχθούν ποινικά.

* Στον έναν από τους λογαριασμούς αυτούς υπάρχουν ακόμα περίπου 400.000 ευρώ. Στον άλλον περίπου 600.000 ευρώ. Τα χρήματα βρίσκονται εκεί, εδώ και περίπου έξι τουλάχιστον χρόνια. Απ' όσο μπορώ να θυμηθώ σήμερα, τα χρήματα μεταφέρθηκαν εκεί από έναν από τους λογαριασμούς του Καλδή, δηλαδή ή από το λογαριασμό της εταιρείας Placid Blue Corporation ή από το λογαριασμό της εταιρείας Sandybury.

Ο λόγος της μεταφοράς ήταν ο εξής:

Μέλη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να μη μεταφερθούν τα χρήματα στην Ελλάδα, αλλά να κατατεθούν στην Ελβετία. Δεν θυμάμαι σήμερα ποιος ακριβώς ήταν. Πιστεύω ότι ήταν ο κ. Τσουκάτος. Πάντως ο κ. Τσουκάτος ήταν την εποχή εκείνη το αρμόδιο άτομο με το οποίο συνομιλούσα.

Όταν μεταφέρθηκαν τα χρήματα, η υπόθεση ξεχάστηκε. Αρχικά τα χρήματα έμειναν εκεί. Μετά, και συγκεκριμένα προς τα τέλη του 2005, έγιναν γνωστά τα μπλεξίματα και αποφασίστηκε να μην πειραχτούν οι λογαριασμοί αυτοί. Θα επικοινωνήσω σύντομα, μέσω των δικηγόρων μου, με τη Siemens, προκειμένου να συμβάλω, ώστε τα χρήματα αυτά να επιστραφούν αμέσως στη Siemens».

Από την απολογία (που έχει φθάσει και στην ανακρίτρια Μ. Νικολακέα) αυτή είναι σαφές ότι αναζητείται 1 εκατ. ευρώ που εστάλη από τη Siemens με σκοπό αυτό να φθάσει στο ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον αναζητούνται δύο νέα παρένθετα πρόσωπα -θεματοφύλακες του πολιτικού χρήματος- ενώ χρήζουν διευκρινίσεως ο ρόλος και η εμπλοκή του Θ. Τσουκάτου και σ' αυτή την ατελή πράξη «χορηγίας».

Πάντως το «στάσιμο» αυτό ποσό στην Ελβετία, που δεν έφτασε στην Αθήνα και στο ΠΑΣΟΚ, αποδεδειγμένα υπάρχει και έχει εκταμιευθεί από τη Siemens στο πλαίσιο των ετήσιων χορηγιών μέσω του 2% του τζίρου της Siemens Ελλάδος.

Ο Μ. Χριστοφοράκος είχε ενημερώσει γι' αυτό το ποσό από τις 15/7/2009 τη μητρική Siemens. Μάλιστα, το εναπομείναν κεφάλαιο στους δύο κρυφούς λογαριασμούς έχει περιληφθεί στη συμφωνία συμβιβασμού του πρώην διευθύνοντος συμβούλου με τη μητρική και με τη θυγατρική της Αθήνας.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, που υπογράφεται και από τα τρία μέρη στις 14/4/2010, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αναλαμβάνει την υποχρέωση να επιστρέψει στη μητρική Siemens 820.000 ευρώ που έχουν μείνει στους δύο κρυφούς-πράσινους λογαριασμούς της Ελβετίας και η μητρική να ερευνήσει αν τα υπολειπόμενα 180.000 ευρώ πράγματι εξανεμίσθηκαν εξαιτίας επενδυτικών χειρισμών.

Ο Χριστοφοράκος έχει ζητήσει από τη Siemens εχεμύθεια και η τελευταία έχει δεσμευθεί σ' αυτό, ούτως ώστε να μην κατονομαστούν και αποκαλυφθούν οι κάτοχοι των δύο αυτών λογαριασμών.

Πάντως η συμφωνία αυτή δεν δεσμεύει την ελληνική Δικαιοσύνη.

ENET
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/o-1.html

Bookmark and Share


Διαβάστε περισσότερα...

Τι ισχύει με την ποινική καταδίκη του Μαντέλη


Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ασκήθηκε χθες κατά του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη, στον οποίο απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών απήγγειλε την κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού, με βάση την κατάθεσή του στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής, κατά την οποία ο κ. Μαντέλης παραδέχθηκε ότι το 1998 είχε λάβει από την Siemens ως «χορηγία» το ποσό των 200 χιλιάδων μάρκων.

Τα ανωτέρω θα ακούγονταν απολύτως λογικά αν δεν υπήρχαν το Σύνταγμα και ο Νόμος περί Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών. Το μεν Σύνταγμα, άρθρο 86, ορίζει:

«Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί, για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Και περαιτέρω

«Η βουλή μπορεί να ασκήσει την αρμοδιότητά της μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτική συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος».

Επομένως, οι όποιες ποινικές ευθύνες βαραίνουν τον Μαντέλη για αδικήματα που διεπράχθησαν το 1998 και το 2000 δεν μπορούν να διωχθούν μετά τον Ιούνιο του 2001.

Βεβαίως, η τακτική δικαιοσύνη θα μπορούσε να κυνηγήσει τον Μαντέλη εφόσον παρέβη τον νόμο περί πόθεν έσχες ή διέπραξε φορολογικό αδίκημα μετά το 2000, όταν δεν ήταν πια υπουργός.

Τι λέει όμως ο απαράδεκτος Νόμος περί Ποινικής ευθύνης Υπουργών;


«Πλημμελήματα ή κακουργήματα που τελούνται από Υπουργό κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκδικάζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου αυτού από το κατ’ άρθρο 86 του Συντάγματος Ειδικό δικαστήριο, ακόμη και αν ο Υπουργός έχει παύσει να έχει την ιδιότητα αυτή».

Και περαιτέρω:


«Οι αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 1 παρ.1 του νόμου αυτού (ανωτέρω) παραγράφονται με τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών από την ημέρα που τελέστηκαν».

«Δεν επιτρέπεται προκαταρκτική εξέταση, ποινική δίωξη, προανάκριση ή ανάκριση κατά Υπουργού, για τις αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 1 πα.1, χωρίς προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής».

Άρα ο κ. Μαντέλης μπορεί να τιμωρηθεί μόνο στις εξής περιπτώσεις:

1. Με την άσκηση δίωξης για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα μετά το 2000 που δεν κατείχε υπουργικό αξίωμα.
2. Με κατάθεση αγωγής του Δημοσίου εναντίον του, διεκδικώντας αποζημίωση για τη βλάβη που προκάλεσε στο Δημόσιο.
3. Με την άσκηση δίωξης έπειτα από έρευνα του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή.
4. Με την ενεργοποίηση του νόμου περί «ευθύνης υπουργών», εφόσον γίνει αποδεκτή η ερμηνεία ότι το αδίκημα της απιστίας που διέπραξε είναι διαρκές.
5. Με την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών για τη παραβίαση της νομοθεσίας περί «πόθεν έσχες».

Το ΠαΣοΚ μπορεί εάν θέλει να βρει τρόπο να καταδικάσει τον πρώην υπουργό του και να δώσει αίμα στον λαό.

Συμφέρει άραγε την κυβέρνηση να προβεί σ’ αυτή την ενέργεια;

Η απάντηση κρύβεται στην ομολογία του κ. Μαντέλη στην εξεταστική, ο οποίος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ήταν ο ίδιος ο αποδέκτης ποσού ύψους 10.000.000 μάρκων, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν πάρει χρήματα και κάποιοι άλλοι.

Εφόσον ισχύει η παραπάνω ομολογία, στο χώρο του ΠαΣοΚ υπάρχουν και άλλα ονόματα τα οποία δεν μας αποκαλύπτει ο κ. Μαντέλης.

Οπότε τι θα κάνει η κυβέρνηση σε τέτοια περίπτωση;

Ο νοών νοείτω…

Πηγή: Εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ",28/05/10
Διαβάστε περισσότερα...

Σκάνδαλα με αποδείξεις


Μετά την ομολογία του Θόδωρου Τσουκάτου ότι έλαβε χορηγία 1.000.000 μάρκα από τη Siemens το 1999 και τα παρέδωσε στα Ταμεία του ΠαΣοΚ, ένα ακόμη στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη ο Τάσος Μαντέλης, υπουργός Μεταφορών εκείνης της περιόδου, παραδέχεται ότι πήρε "μαύρο χρήμα" από την ίδια Γερμανική εταιρεία.

Ο κ. Μαντέλης φέρεται να είπε στην εξεταστική επιτροπή ότι πήρε χρήματα από τη Siemens και πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα δόθηκαν συνολικά μίζες 10 εκατομμυρίων ευρώ! Επίσης, ισχυρίστηκε ότι προορίζονταν για τον ίδιο 200. 000 μάρκα, σαν «χορηγία» για τα εκλογικά του έξοδα. Διέψευσε όμως ότι ήταν ο ίδιος ο αποδέκτης ποσού ύψους 10.000.000 μάρκων, καλώντας τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής να διερευνήσουν ποιοι ήταν οι διακινητές της πληροφορίας στα ΜΜΕ ώστε να μάθουν «ποιοι θέλησαν να ξεπλύνουν πάνω του τη μίζα».

Τη χορηγία των 200.000 μάρκων επιβεβαιώνει σε μαρτυρία του στην εξεταστική κι ο επονομαζόμενος κωδικός «Rocos», δηλαδή ο Γιώργος Τσουγκράνης, φίλος και κουμπάρος του πρώην υπουργού.

Συγκεκριμένα, σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα «Rocos» κατατέθηκαν δύο ποσά. Το πρώτο ύψους 250.000 γερμανικά μάρκα, για την προέλευση των οποίων ο Γιώργος Τσουγκράνης δεν ενδιαφέρθηκε κατά τα λεγόμενά του. Για το δεύτερο ποσό, ύψους 200.000 γερμανικών μάρκων, ο Τσουγκράνης επέδειξε ενδιαφέρον και ρώτησε τον Τάσο Μαντέλη για την προέλευσή τους. Ο πρώην υπουργός απάντησε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιώργου Τσουγκράνη, πως προέρχονται από τη Siemens ως χορηγία.

Ο Τάσος Μαντέλης μαζί με τον Θόδωρο Τσουκάτο αποτελούν προϊόντα του εκσυγχρονιστικού μπλοκ που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά της χώρας από το 1996 έως και το 2004.

Ποιος είναι όμως ο Τ. Μαντέλης;

Υπήρξε ένας εκ των βασικών συνεργατών του Κώστα Σημίτη. Θήτευσε ως διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, ως γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και εν τέλει ως υπουργός Μεταφορών, στην πραγματικότητα ως προϊστάμενος, δηλαδή, των πλέον σημαντικών ΔΕΚΟ.

Δύο εκ των βασικών συντελεστών του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, δηλαδή, «πιάστηκαν στα πράσα», ο ένας ως «επιχορηγούμενος» από τη Siemens και ο άλλος ως διαχειριστής «επιχορηγήσεων» της Siemens προς το τότε κυβερνητικό κόμμα.

Αν κανείς προσθέσει την αποπομπή του τότε διευθυντή του γραφείου Τύπου του Μαξίμου,Γιώργου Πανταγιά, ο οποίος κατηγορήθηκε για φορολογική εξυπηρέτηση γνωστού καλλιτέχνη, αλλά και την αποπομπή των Νεονάκη και Μανίκα, λόγω της εμπλοκής τους σε διαχείριση κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της «φούσκας» του Χρηματιστηρίου, τότε καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα πως ο σκληρός πυρήνας του εκσυγχρονιστικού μπλοκ ελέγχεται συνολικά για «παρανομίες».

Δηλαδή, το στενό περιβάλλον του κ. Σημίτη λαδώνονταν, ενώ, ο ίδιος κατόπιν εορτής έχει το θράσος να κάνει παρέμβαση τονίζοντας ότι «θλίβομαι και εξοργίζομαι για όσα έγιναν την περίοδο 1996-2004».

Ο κ. Σημίτης όμως δεν μας έχει απαντήσει ακόμα, πώς εξηγείται το γεγονός ότι τέτοιου είδους αποκρουστικά φαινόμενα εκκολάφθηκαν στο στενό περίγυρο των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ από άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του;

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι την περίοδο διακυβέρνησης του υπεγράφησαν οι λεόντειες συμβάσεις του ΟΤΕ, του ΟΣΕ, οι προμήθειες των εξοπλιστικών συστημάτων και συντελέστηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Bookmark and Share


Διαβάστε περισσότερα...

Κυβερνητικό παιχνίδι η προσφυγή στο ΔΝΤ


Ο Γ. Παπακωνσταντίνου καθησύχαζε τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι:

«Δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η ΕΕ».

Συνέντευξη του στη Γαλλική εφημερίδα “Φιγκαρό”, 10/12/09

Ενώ παράλληλα αμαύρωνε την εικόνα της χώρας και της οικονομίας σε κάθε του ταξίδι στο εξωτερικό, ρίχνοντας τις ευθύνες για την κατάσταση στην προηγούμενη κυβέρνηση. Στις Βρυξέλες πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup (15/2/2010) τόνιζε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ «επιχειρεί να αλλάξει την πορεία του Τιτανικού και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία ημέρα».

Στις 27/03/10 διαβεβαίωνε στην εφημερίδα “Έθνος” ότι:

«Στόχος μας παραμένει να χρηματοδοτήσουμε τις δανειακές μας ανάγκες από τις διεθνείς αγορές».

Για την δημιουργία του μηχανισμού στήριξης ισχυρίζονταν ότι:

«αυτός πλέον υπάρχει και στόχος μας είναι να μη χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ποτέ».

Επίσης τα πανηγύρια στο επικοινωνιακό παραλήρημα του υπουργού Οικονομικών δεν έλειψαν καθώς με περηφάνια δήλωνε ότι:

«Η Ελλάδα πέτυχε να κερδίσει αυτό που είχε ανάγκη. Έναν μηχανισμό που θα δημιουργεί μια «αξιόπιστη απειλή», ένα «γεμάτο πιστόλι πάνω στο τραπέζι» απέναντι σε όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη θέση της χώρας ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού».

Δεν έλεγε όμως την αλήθεια στο λαό για τη συμφωνία με το ΔΝΤ και παραπλανούσε την κοινή γνώμη λέγοντας ότι:

«H λύση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα είναι μεσοπρόθεσμα επιζήμια για την εικόνα της χώρας».

“Ελευθεροτυπία”, 9/04/10

Τώρα που το ΠαΣοΚ οδήγησε τη χώρα μας στο ΔΝΤ προσπαθεί να επιβάλλει στην κοινοβουλευτική του ομάδα πειθαρχία καθώς μια μεγάλη μερίδα της κυβέρνησης ήταν αντίθετη με την προσφυγή.

Λαλίστατα στελέχη του ΠαΣοΚ σήμερα σιωπούν.

Το επικοινωνιακό παιχνίδι ξεκίνησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ο οποίος επέμενε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ».

«Εμείς είμαστε στο ευρωπαϊκό σύστημα. Αυτό έχει στρατηγικά πλεονεκτήματα, είναι στρατηγική επιλογή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και δεν θα το κάνουμε. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί καν να το κάνουμε».

Συνέντευξη του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» (21/02/10)

Με την τακτική αυτή διαφώνησαν τότε αρκετοί υπουργοί, ενώ δημοσίως το έπραξε πρώτος ο Ευ. Βενιζέλος.

«Να σταματήσει αμέσως η συζήτηση για το ΔΝΤ», ζήτησε (στις 22 Μαρτίου), υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτή «υπονομεύει τη συνολική προσπάθεια της χώρας» και διατυμπάνιζε παντού ότι «πρέπει να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας για να βγούμε από την κρίση».

Ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου με συνέντευξη της στο Βήμα της Κυριακής, 07/03/10 υποστήριζε ότι:

«Μια προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ αναδεικνύει τις αδυναμίες, αν όχι τα αδιέξοδα, της ίδιας της ευρωζώνης».

Ποιος κορόιδευε ποιόν;

Η προσφυγή στο ΔΝΤ είχε προαποφασιστεί…
Bookmark and Share


Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι θίγονται από το νέο Ασφαλιστικό


1. Οι συνταξιούχοι με αποδοχές άνω των 1.400 ευρώ, καθώς από την 1η Αυγούστου καλούνται να καταβάλλουν εισφορά υπέρ του ασφαλιστικού, η οποία κυμαίνεται από το 3% έως και 9% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

2. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με 25 έως 35 έτη ασφάλισης θα επιχειρήσουν να συνταξιοδοτηθούν μετά το 2018. Οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας θα δουν τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται δραματικά, καθώς η σύνταξη τους θα υπολογίζεται με βάση το σύνολο του εργασιακού βίου.

3. Οι ασφαλισμένοι σε Ταμεία που έχουν υψηλούς συντελεστές για τον υπολογισμό των συντάξεων. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, για τους παλαιούς ασφαλισμένους, σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ειδικά Ταμεία και πρώην ΤΕΒΕ. Αναλυτικά η διάταξη ορίζει ο υπολογισμός της σύνταξης για κάθε έτος ασφάλισης από το 2013 και μετά, θα γίνεται με ποσοστό αναπλήρωσης 2%, παρότι στα συγκεκριμένα Ταμεία για τους παλαιούς ασφαλισμένους ισχύουν μέχρι σήμερα, ποσοστά ακόμη και 3,5%.

4. Οι δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων, καθώς με τις νέες διατάξεις προβλέπεται επαναπροσδιορισμός των επικουρικών συντάξεων ακόμα και κάτω από το 20% των συντάξιμων αποδοχών μετά το 2011.

5. Οι συνταξιούχοι του δημοσίου τομέα, που συνεχίζουν να εργάζονται, θα δουν τις συντάξεις τους είτε να αναστέλλονται είτε να περιορίζονται.

6. Αυξάνεται το όριο ηλικίας για τις εργαζόμενες στο Δημόσιο και τις μητέρες ανηλίκων που καλύπτονται από ειδικά Ταμεία μισθωτών. Μητέρες ανηλίκων στο ΙΚΑ, στα ειδικά Ταμεία μισθωτών και σε Ταμεία Τύπου συνταξιοδοτούνται πλέον στα 55. Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται με 35ετία θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα 60 χρόνια τους.

7. Όσοι απασχοληθούν από το 2011 και μετά, σε επαγγελματική ειδικότητα που σήμερα εντάσσεται στον κατάλογο των βαρέων και ανθυγιεινών, ο οποίος θα συρρικνωθεί.

8. Οι άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, που σκόπευαν να πάρουν τη σύνταξη του πατέρα τους δεν θα τα καταφέρουν, αφού από την 1η Ιανουαρίου του 2011 καταργούνται οι γενικές ή καταστατικές διατάξεις των ασφαλιστικών οργανισμών κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

9. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (επιστήμονες), που έχουν και δεύτερη δουλειά, καθώς θα τους επιβληθεί παράλληλη ασφάλιση. Το μέτρο εκτιμάται πως θα αγγίξει αυτούς που μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1992.

10. Αυστηροποιείται το καθεστώς απονομής των αναπηρικών συντάξεων, οι οποίες θα επανεξεταστούν με στόχο τη συρρίκνωση τους.

Πηγή: "Ελεύθερος"
Bookmark and Share


Διαβάστε περισσότερα...

Έγινα για σένα Τούρκος...


Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Όσο κατακάθεται ο… κουρνιαχτός της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και της πολυμελούς συνοδείας του, επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι».

Η υπερπροβολή της έλευσης του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας και η καλλιέργεια υψηλών προσδοκιών στις οποίες αρέσκεται η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, έμειναν μετέωρα μετά την αποχώρηση της τουρκικής αντιπροσωπείας.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα βαρύ για την ελληνική κοινωνία, η οποία αντικρίζει με δέος την επόμενη ημέρα των σκληρών οικονομικών μέτρων που της επιβλήθηκαν από τη συμφωνία για τον μηχανισμό στήριξης.

Η χώρα βρέθηκε να διαπραγματεύεται με τη γείτονα αποδυναμωμένη λόγω της οικονομικής κρίσης και της παρατεταμένης αρνητικής έκθεσή της στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Και αυτό σε μια στιγμή όπου η Τουρκία, τρέφοντας νέο-οθωμανικά οράματα, πιστεύει -και ίσως όχι άδικα- ότι μετατρέπεται σε περιφερειακή υπερδύναμη.

Σήμερα η κυβέρνηση παρουσιάζει σαν επιτυχία την υπογραφή 21 συμφωνιών της λεγόμενης χαμηλής πολιτικής. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και η συμφωνία των υπουργείων παιδείας για την εκ νέου συγγραφή των βιβλίων της ιστορίας – παρά την πρόσφατη οδυνηρή εμπειρία με το βιβλίο της κ. Ρεπούση, που ξεσήκωσε την ελληνική κοινωνία. Επίσης, η συμφωνία για την επαναπροώθηση 1.000 λαθρομεταναστών ετησίως στην Τουρκία, που πρόκειται στην ουσία για μια πρωτοφανή υποχώρηση της Ελλάδας. Και είναι υποχώρηση διότι από την Τουρκία εισέρχονται πάνω από 70 χιλιάδες λαθρομετανάστες ετησίως. Επιπλέον, υπάρχει ήδη συμφωνία από το 2001 για την επανεισδοχή όλων των λαθρομεταναστών, που ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου είχε υπογράψει και που η Τουρκία απλώς γράφει, όπως συνηθίζει, στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Και τελικά δεν φθάνει που η Τουρκία «κουρελιάζει» τη συμφωνία, αλλά εμείς την επιβραβεύουμε δίνοντας και βίζα στα λεγόμενα πράσινα διαβατήρια (δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικών και δικαστικών).

Όσον αφορά στα ζητήματα της υψηλής πολιτικής εκεί ο κ. Ερντογάν δεν έκρυψε τις προθέσεις του:

• Ζήτησε την αναγνώριση της συγκυριαρχίας του Αιγαίου με τη πρόταση για τον αφοπλισμό των αεροσκαφών και των δύο χωρών που πετούν πάνω από τα ελληνικά νησιά.

• Το Κυπριακό θέλει να το διαχειριστεί σε πλαίσιο που θα μπορεί να επιβάλει τις λύσεις που επιθυμεί, προωθώντας την τετραμερή διαπραγμάτευση, ενώ είναι διεθνές πρόβλημα.

• Εξίσωσε τον οικουμενικό Πατριάρχη με τους μουφτήδες της Δυτικής Θράκης, θέτοντας κατ’ αντιστοιχία θέμα εκλογής τους και όχι διορισμού, όπως γίνεται κατά κανόνα στον ισλαμικό κόσμο.

• Δεν μετακινήθηκε ούτε βήμα από την απειλή του casus belli.

Και σαν να μην έφθανα όλα αυτά, απηύθυνε νουθεσίες προς τους δημοσιογράφους για τον τρόπο που καλύπτουν τις τουτκικές παραβιάσεις, ξεχνώντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει εμπεδωμένο δημοκρατικό πολίτευμα και ελευθερία λόγου.

Οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι ζητούμενο για την Ελλάδα και για όλα τα ελληνικά κόμματα. Όλοι πιστεύουμε ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνυπάρξουμε ειρηνικά και να προωθήσουμε την ειλικρινή συνεργασία. Δεν θα πρέπει όμως, σε καμιά περίπτωση, να δίνουμε τα λάθος μηνύματα ότι η πρόθεσή μας για βελτίωση του κλίματος μπορεί να γίνει με κάθε κόστος, ενάντια στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Βουλευτής Λαρίσης, γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας
Διαβάστε περισσότερα...

Υποκλίσεις στους Κινέζους μετά το παραλήρημα


Στις 25/11/08 Χου Ζιντάο(πρόεδρος Κίνας) και Καραμανλής υπέγραψαν σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά και της κινεζικής CΟSCΟ για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά τα επόμενα 35 χρόνια έναντι 4,3 δισ. ευρώ. Η συμφωνία αυτή άνοιγε το δρόμο στη χώρα μας για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του διαμετακομιστικού μας εμπορίου.

Το ΠαΣοΚ τότε ως αντιπολίτευση τηρούσε λαϊκιστική στάση βάζοντας σε κίνδυνο την συμφωνία. Ανέκαθεν σε όλες τις συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης είχε ως αυτοσκοπό μόνο τα μικροκομματικά του συμφέροντα. Πάντοτε εφεύρισκε επιχειρήματα να τις καταψηφίσει.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε δηλώσεις που αποδεικνύουν την ανεύθυνη στάση του τότε, καθώς:

Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εμπορικής Ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή καλούσε την κυβέρνηση να μην υπογράψει τη συμφωνία, λέγοντας ότι «το “καινοτόμο”, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχέδιο της κυβέρνησης, εκποίησης δημόσιας περιουσίας, με τη μετατροπή ενός δημόσιου και, μάλιστα, κερδοφόρου, κρατικού μονοπωλίου σε ιδιωτικό, δεν αποτελεί λόγο γιορτής και πανηγυρισμών» (11/11/2009).

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ισχυριζόταν ότι «η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει τις τηλεπικοινωνίες σε μία γερμανική εταιρεία, την Ολυμπιακή Αεροπορία σε Αραβες και τα λιμάνια σε μία κρατική κινεζική τράπεζα».

Ο Παπουτσής θεωρούσε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ενισχύεται η μελλοντική ανταγωνιστικότητα της COSCO εις βάρος του ΟΛΠ. Διακήρυττε ότι πρόκειται για ένα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, γι’ αυτό το ΠαΣοΚ θα επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση (3 Μαρτίου 2009, ομιλία στη Βουλή).

Ο Γ. Παπανδρέου στις 15 Απριλίου 2008 σε συναυλία διαμαρτυρίας για το «ξεπούλημα» του λιμανιού στον Πειραιά επένδυε στο λαϊκιστικό του προφίλ λέγοντας ότι:

« Σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι αυτή η ανάπτυξη εξυπηρετείται με το να πουληθεί, να δοθεί σε κάποια τρίτα χέρια το λιμάνι του Πειραιά. Θεωρούμε, αντιθέτως, ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη ενός κρίσιμού κλάδου, του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας μας…»

Σήμερα το ΠαΣοΚ ως κυβέρνηση στρώνει κόκκινο χαλί στους Κινέζους προχωρώντας σε ευρύτερες συμφωνίες με την Cosco, διαπραγματεύοντας μάλιστα να της εκχωρήσει επιπλέον αρμοδιότητες εκτός του ΟΛΠ.
Διαβάστε περισσότερα...

Από την κρίση των Ιμίων στις 21 συμφωνίες


ΙΑΝΟΥΡΙΟΣ 1996 : Η κρίσις στα Ίμια. Ελλάς και Τουρκία έφθασαν στα πρόθυρα της συρράξεως μετά την προσάραξη ενός τουρκικού αλιευτικού στα Ίμια. Με παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Κλίντον, η Ελλάς υπεχώρησε και απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

ΙΟΥΛΙΟΣ 1997 : Συμφωνία της Μαδρίτης. Στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, οι κ. Σημίτης και Ντεμιρέλ υπογράφουν κείμενο όπου η Ελλάς αποδέχεται την ύπαρξη «ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας στο Αιγαίο. Έκτοτε η Άγκυρα μιλάει για γκρίζες ζώνες.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1999 : Υπόθεσις Οτσαλάν. Κάποιοι φέρνουν παρανόμως στην Ελλάδα τον ηγέτη των Κούρδων, Αμπντουλλάχ Οτσαλάν. Οι ελληνικές υπηρεσίες τον φυγαδεύουν στην Κένυα όπου απάγεται από τους Τούρκους. Οι σχέσεις Αθηνών-Αγκυρας οξύνονται.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1999 : Σύνοδος του Ελσίνκι. Η Ελλάς αποδέχεται την υποψηφιότητα της Τουρκίας προς ένταξη στην ευρωπαϊκή Ένωση, με αντάλλαγμα την αποδέσμευση της επιλύσεως του Κυπριακού από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαïκή Ένωση.

ΜΑΙΟΣ 2000
: Παπανδρέου-Τζέμ. Συνάντησις στην Ουάσιγκτον των υπουργών Εξωτερικών Ελάδος και Τουρκίας υπό την αιγίδα της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλήν Ωλμπράιτ, με αντικείμενο την σταδιακή εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2002 : Σχέδιο Αννάν. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν ανακοινώνει σχέδιο για το Κυπριακό. Ο νικητής των τουρκικών εκλογών Ταγιπ Ερντογάν, όχι ακόμη Πρωθυπουργός, επισκέπτεται την Αθήνα και επιχειρεί «άνοιγμα φιλίας».

ΜΑΡΤΙΟΣ 2004 : Διάσκεψις Λουκέρνης. Τελική διαπραγμάτευσις του τροποποιημένου σχεδίου Αννάν, υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέως του ΟΗΕ. Η ελληνοκυπριακή πλευρά αντιδρά στο σχέδιο και τον επόμενο μήνα το απορρίπτει με δημοψήφισμα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004 : Ενταξιακή πορεία. Στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στις Βρυξέλλες η Ελλάς συναινεί και δίδεται στην Τουρκία ημερομηνία ενάρξεως των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον Οκτώβριο 2005.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2005 : Τελωνειακή Ένωσις. Η Τουρκία, ως υποψήφιο πλέον μέλος για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπογράφει πρωτόκολλο τελωνειακής ενώσεως με τα δέκα νέα κράτη-μέλη της. Κατά την υπογραφή αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2005
: Ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Παρ΄ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου, αρχίζουν με την συναίνεση της Ελλάδος οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΑΙΟΣ 2006 : Αερομαχία στο Αιγαίο. Σύγκρουσις και πτώσις τουρκικού και ελληνικού μαχητικού κοντά στην Κάρπαθο. Ο Έλληνας χειριστής χάνει την ζωή του, ο Τούρκος διασώζεται. Η Αθήνα τηρεί χαμηλούς τόνους και έτσι αποφεύγεται η τυχόν κλιμάκωσις.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007 : Εγκαίνια αγωγού φυσικού αερίου. Σε πανηγυρική τελετή στο χωριό Πέπλο του Έβρου, εγκαινιάζεται από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδος και της Τουρκίας κ. Καραμανλή και Ερντογάν, η λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου.

ΜΑΙΟΣ 2010
: Επίσκεψις Ερντογάν. Επίσημη επίσκεψις στην Αθήνα του Τούρκου Πρωθυπουργού, συνοδευομένου από 10 υπουργούς και δεκάδες επιχειρηματίες. Υπογράφονται 21 συμφωνίες συνεργασίας σε θέματα οικονομίας, τουρισμού και περιβάλλοντος.

Η ιστορία δείχνει ότι η Τουρκία στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα έχει παγιωμένες θέσεις που δεν πρόκειται εύκολα να καμφθούν. Η επιθετικότητα της πλέον κλιμακώνεται με στρατηγικές επενδύσεων σε κερδοφόρους τομείς της οικονομίας.

Το ζητούμενο από την πλευρά της χώρας μας είναι να αναδείξει και αυτή μελλοντικά μια ατζέντα τύπου Νταβούτογλου, δηλαδή μια νέα εθνική στρατηγική, αναζητώντας ρόλους για την Ελλάδα στο νέο κόσμο. Ρόλους στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμβατούς με τα εθνικά μας συμφέροντα.

Θεωρούμε αδιανόητο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται σε θέση αδυναμίας να μπαίνει σε διαπραγματεύσεις των εθνικών μας συμφερόντων. Θέματα που δεν λύσαμε όταν εμείς ήμασταν πολύ ισχυρότεροι και η Τουρκία πολύ ασθενέστερη, δεν είναι δυνατό να τα λύσουμε σήμερα που βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική κρίση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, «Σταυροφόροι χωρίς Σταυρό» ασκεί κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι:

Η συμφωνία για την επανα-προώθηση λαθραίων μεταναστών υπογράφηκε το 2001 και μάλιστα από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, υπουργό των Εξωτερικών τότε.
Το 2005 επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας υπογράφηκε η ενεργοποίηση εκείνης της Συμφωνίας και η Τουρκία δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.
Τώρα υπογράφηκε ξανά η τήρησή της με προορισμό το λιμάνι της Σμύρνης, που προβλέπετο είδη από τη συμφωνία του 2001.
Η Τουρκία αναλαμβάνει να δέχεται περί τους 1000 λαθρομετανάστες το χρόνο από τις 70 χιλιάδες που μας στέλνει! Κι έναντι αυτής της «παραχώρησης», εμείς τις προσφέρουμε δυνατότητες συνεργασίας σε ποικίλους τομείς και πράσινη βίζα.

Πηγές: Το ιστορικό είναι απόσπασμα από την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ»
Διαβάστε περισσότερα...

Το πόθες έσχες της Γκερέκου και όλων των βουλευτών


Άντζελα Γκερέκου: http://www.ana.gr/elections/pothen2004/gerekou_a.pdf


Όλων των Βουλευτών:
http://www.ana.gr/elections/pothen2004/index.htm Διαβάστε περισσότερα...

Τα συμπεράσματα της επίσκεψης Ερντογάν


Σε μια δύσκολη εποχή για τα οικονομικά της χώρα μας η επίσκεψη Ερντογάν προμηνύει εξελίξεις και στα Εθνικά μας ζητήματα.

Πως ξαφνικά φέτος που η Ελλάδα δείχνει ανίσχυρη οικονομικά εμφανίζεται η Τουρκία ως η ηγέτιδα δύναμη που θα σώσει τη χώρα μας από την κατάρρευση αναρωτιέται ο μέσος Έλληνας;

Οι επενδύσεις τους είναι αναγκαίες ισχυρίζεται η κυβερνητική πλευρά. Δεν αποσκοπούν μόνο στις επενδύσεις και την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας απαντά η αντιπολίτευση.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα μεταξύ των δύο απόψεων;

Τα συμπεράσματα της επίσκεψης Ερντογάν δεν είναι και τόσο αισιόδοξα όσον αφορά τα Εθνικά μας συμφέροντα. Συγκεκριμένες δηλώσεις Ερντογάν και Παπανδρέου αφήνουν σκιές στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών στην προσπάθεια εξομάλυνσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο ομόλογο του ο Παπανδρέου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρήσουμε στους γείτονες κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι:

«Πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν και να πάμε στο μέλλον…υπάρχει φόβος, εμείς, με τα πολλά νησιά και με την εμπειρία της Κύπρου, έχουμε έναν φόβο και είμαστε ειλικρινείς. Μπορεί η Τουρκία κάποια στιγμή να αποφασίσει να πάρει ένα ελληνικό νησί; Υπάρχει αυτός ο φόβος. Μη γελάτε. Δυστυχώς, υπάρχει φόβος. Μακάρι να ήταν τόσο απλό».

Προετοιμάζει άραγε τον Ελληνικό λαό για μια μελλοντική μας παραχώρηση;

Σε τι αποσκοπεί η απαράδεκτη αναφορά για τα νησιά μας;

Η Τουρκία με έξυπνο τρόπο συνδέει τις επενδύσεις με τις εδαφικές της διεκδικήσεις.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε διατεθειμένος να παραπεμφθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου. Κοινή άποψη στο ζήτημα έχει και ο Παπανδρέου καθώς σε συνέντευξη του στο CNN Turk δήλωσε ότι «η Αθήνα είναι έτοιμη να πάει στη Χάγη και για άλλα θέματα εκτός της υφαλοκρηπίδας, όπως για τα θέματα του Αιγαίου».

Πως είναι δυνατόν η Χάγη να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα όταν η μία από τις δύο χώρες αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα της άλλης;

Εάν η υφαλοκρηπίδα οριοθετηθεί με χωρικά ύδατα έξι μιλίων( όπως είναι σήμερα), η Ελλάδα θα απολέσει το δικαίωμα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο να τα επεκτείνει στα 12 μίλια.

Μια ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη είναι πιθανό να ωφελήσει περισσότερο τα Τουρκικά συμφέροντα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός βάζει στο τραπέζι και την «αμοιβαία κατάθεση σχεδίων πτήσεων» για τις πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών των δύο χωρών στο Αιγαίο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσφυγής στη Χάγη και για τον εναέριο χώρο. Το σημερινό καθεστώς του ελληνικού εναέριου χώρου είναι στα 10 μίλια και στόχος της Τουρκίας είναι να μειωθούν στα έξι για να υπάρξει ευθυγράμμιση.

Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν άκαιρη και αποκρύπτει διαπραγματεύσεις με ερωτηματικά στα μείζονα Εθνικά μας ζητήματα…

Διαβάστε περισσότερα...

17χρονή φορολογική «ασυλία» για τον Τόλη




Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας ο Τόλης Βοσκόπουλος σε κοινή φορολογική δήλωση που έκανε μαζί με την Άντζελα Γκερεκού φέρεται να χρωστάει γύρω στα 5,5 εκ.ευρω(πρόστιμα και προσαυξήσεις) στο Ελληνικό Δημόσιο.


Στο μηχανογραφικό προφίλ που έχει συντάξει το 2009 η ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών για τον κ. Βοσκόπουλο (υποβάλλει δήλωση μαζί με τη σύζυγό του, νυν υφυπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, κ. Αγγελική Γκερέκου) εμφαίνεται ότι από το 1993 μέχρι και σήμερα δεν πληρώθηκε ο φόρος εισοδήματος και λοιποί φόροι που προέκυπταν από τις φορολογικές δηλώσεις έως και το οικονομικό έτος 2009 (εισοδήματα του 2008).

Οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται: Κεφάλαιο 3.169.449,80, προσαυξήσεις 2.315.085,80 και τέλη 17.365,95 ευρώ. Το συνολικό ποσόν της οφειλής ανέρχεται σε 5.501.901,55 ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει βεβαιωθεί από την αρμόδια ΔΟΥ εδώ και αρκετό καιρό και επίσης εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Η αρμόδια ΔΟΥ έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις των ακινήτων που εμφανίζονται στην ιδιοκτησία του κ. Βοσκόπουλου. Επίσης έχει ζητήσει την ποινική του δίωξη με τις υπ' αριθμόν 50/8-6-2006 και 20/20-1-2009 μηνυτήριες αναφορές προς την Εισαγγελία Αθηνών. Έχει εγγραφεί κατάσχεση στο διαμέρισμα του κ. Βοσκόπουλου επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 153-155, καθώς και σε οικόπεδο με παλαιά κτίσματα επί της οδού Διογένους 26 και Έκτορος 32 στον Κορυδαλλό.

Με συνεχείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη στο διάστημα 2003 - 2008 εζητείτο η εξαφάνιση του χρέους. Πλην, όμως, τα δικαστήρια αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την οριστική βεβαίωση του χρέους στην αρμόδια ΔΟΥ.

Ο κ. Βοσκόπουλος αφού έχασε όλες τις προφυγές στη Δικαιοσύνη ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τη διαγραφή του χρέους λόγω αδυναμίας εξόφλησης.

Η αρμόδια επιτροπή απέρριψε το αίτημά του στις 25 Σεπτεμβρίου του 2009
, μη δεχόμενη ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία εξόφλησης.

Παρόλο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής καλύπτει εν μέρει την υφυπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού δηλώνοντας ότι «ο κ. Βοσκόπουλος είναι ένας ιδιώτης» και ότι «το δημοσίευμα έτσι όπως το διαβάσαμε όλοι - με τα ελλιπή στοιχεία, δεν μπορεί πραγματικά να δώσει εκείνες τις διαστάσεις που ίσως έχει μια υπόθεση με τις γνωστές διεκδικήσεις και δικαστικές εκκρεμότητες», η παραίτηση της είναι πλέον μονόδρομος.

Ο Παπανδρέου είναι πιθανό ότι δεν θα διστάσει να θυσιάσει με αυτόν τον τρόπο στο βωμό της επικοινωνίας την αγαπητή μας Αντζελά για να δώσει το στίγμα της διαφάνειας, καθώς ο λαός την συγκεκριμένη χρονική περίοδο «διψάει για αίμα»

Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=162937 Διαβάστε περισσότερα...

Ο διεφθαρμένος κρατικισμός καταπνίγει κάθε απόπειρα δημιουργικότητας


Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις που φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου ήταν αυτή του Αν. Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Πάνου Λειβαδά στην «ΑΞΙΑ».

Το στίγμα της συνέντευξης δίνεται από τον τίτλο «Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΚΡΑΤΙΚΙΣΜΟΣ καταπνίγει κάθε απόπειρα δημιουργικότητας» που με ‘7’ λέξεις εξηγεί άριστα την ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία.

Αναφερόμενος στη νοοτροπία της ισοπέδωσης που κυριαρχεί στη Δημόσια Διοίκηση σήμερα επισημαίνει ότι «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση των άνισων ανθρώπων» θέτοντας στο τραπέζι προτάσεις για αξιολόγηση των υπαλλήλων βάση του έργου που παράγουν.

Όσον αφορά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση εξέφρασε την αντίθεσή του τονίζοντας ότι στο ΠαΣοΚ πρυτανεύουν στείρες «λογιστικές αντιλήψεις».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις κυβερνήσεις Καραμανλή τονίζοντας ότι λόγω της κρίσεως και των μεγάλων προβλημάτων σήμερα ξεχνιούνται τα πολλά σημαντικά πράγματα που έγιναν χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν και μεγάλα σφάλματα.

Η πυθία σας ενημερώνει ότι εφεξής όποτε υπάρχει κάποια καλή συνέντευξη θα δημοσιεύεται και θα σχολιάζεται από τους συνεργάτες μας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης:


- Στην Ν.Δ πέφτει το βάρος να διαμορφώσει τη «νέα μεταπολίτευση». Πως την οραματίζεστε ως αναπληρωτής γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού;

- Είναι και θέμα θεσμών και θέμα νοοτροπίας. Πρώτη προτεραιότητα, να αναδείξουμε τη δημιουργικότητα της ελληνικής κοινωνίας. Ίσως ακούγεται «αυτονόητο». Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αυτοί οι Έλληνες της δημιουργίας έχουν, δεκαετίες τώρα, μείνει ανυπεράσπιστοι απέναντι στις πρακτικές ενός διεφθαρμένου κρατικισμού, που καταπνίγει κάθε απόπειρα πρωτοβουλίας, δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να μάθουμε να παράγουμε απτές λύσεις σε ψηλαφητά προβλήματα και όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα και που εφαρμόζουν κυρίως οι πολιτικοί και ιδεολογικοί μας αντίπαλοι: να επικαλούνται, κατά τρόπο υποκριτικό και ψευδεπίγραφο, αφηρημένους δογματισμούς και από την πίσω πόρτα να διαπραγματεύονται και να διανέμουν, παρασιτικά μεταξύ τους, την πίτα που παράγουν κάποιοι άλλοι. Μια πίτα που ούτε γνωρίζουν πως παράγεται ούτε ενδιαφέρονται να το μάθουν. Το μοναδικό για το οποίο αναπτύσσουν δεξιότητες είναι στο πώς να λεηλατούν αυτή την πίτα και πώς να την καταβροχθίζουν.

- Πιστεύετε ότι οι παθογένειες που περιγράφετε οφείλονται εν πολλοίς στην ιδεολογική υποχώρηση της Κεντροδεξιάς;

- Πιστεύω ότι η ιδεολογική ολιγωρία της παράταξής μας των τελευταίων δεκαετιών επέτρεψε σε μία άλλη θεωρία, που είναι εντελώς ασύνδετη με την πραγματικότητα, να διαδίδεται, να επηρεάζει συνειδήσεις και εν τέλει να λειτουργεί όχι μόνον σαν εμπόδιο για την ιδιωτική πρωτοβουλία και την αγορά, αλλά και για την ίδια την κρατική ανασυγκρότηση της χώρας.

Οι ιδέες αυτές νομιμοποιήθηκαν από ορισμένες ελίτ που ζούνε, από και για το κράτος. Οι επαγγελματίες της διεκδίκησης, σε συμμαχία με τις κρατικοδίαιτες ελίτ, μεταμφίεσαν το ιδιοτελές συμφέρον τους σε τάχα κοινό συμφέρον της κοινωνίας. Συγκάλυψαν την ιδιοτέλειά τους με αναφορές σε αριστερές, δήθεν φιλολαϊκές, ιδέες για να συνεχίσουν απρόσκοπτα να απομυζούν τον μόχθο των παραγωγικών συμπολιτών μας. Γι αυτό, άλλωστε, φθάσαμε και σε αυτό το παραγωγικό αδιέξοδο και τη γενικότερη αίσθηση ασφυξίας.

- Η αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης πως θα αντιμετωπισθεί;

- Αν δεν συνδέσουμε τις αμοιβές στο Δημόσιο με την πραγματική προσφορά και τη συμμετοχή δεν θα πετύχουμε τίποτα. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων να στηρίζεται τόσο στα τυπικά προσόντα όπως γίνεται σήμερα – όσο και στο πραγματικό έργο που παραδίδει ένας δημόσιος υπάλληλος στον πολίτη –όπως γίνεται σήμερα- όσο και στο πραγματικό έργο που παραδίδει ένας δημόσιος υπάλληλος στον πολίτη –που σήμερα δεν το διανοείται κανείς. Η αποτελεσματικότητα ας συνοδεύεται από πρόσθετες αμοιβές, αλλά όχι και από την ισοπέδωση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανισότητα από την ίση μεταχείριση των άνισων ανθρώπων. Χωρίς δίκαιες σταδιοδρομίες μένουν στα ψηλά οι άχρηστοι και στα χαμηλά οι ευπρεπείς –αλλά πιο σιωπηροί- χρήσιμοι. Έτσι αφαιρείται η δημιουργικότητα, η γνώση και η καινοτομία από το σύστημα.

Πρέπει επίσης να θεσμοθετήσουμε τη δι-υπουργική κλαδική κινητικότητα. Δηλαδή όλοι να είναι υπάλληλοι ενός νομικούς προσώπου, του κράτους, και έτσι να μπορούν να μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες. Δεν είναι δυνατό να συνδέουμε τη μονιμότητα με μια συγκεκριμένη «καρέκλα» για πάντα! Έτσι θα κόψουμε και τους φαύλους συνδικαλιστικούς δεσμούς, που χτίστηκαν για να εκβιάζουν προνόμια.

Για τους αποδεδειγμένα επίορκους, τέλος, η απόλυση πρέπει να γίνει ένα πιθανότατο ενδεχόμενο. Κανένας νόμος ή σύνταγμα δεν το εμποδίζει. Η μονιμότητα δεν είναι άνευ όρων!

- Που εδράζετε τη βεβαιότητα ότι η νέα Ν.Δ θα κάνει ό,τι δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις;

- Πρώτον, επειδή υπάρχει συνείδηση ότι η τελευταία διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν επέτυχε να διορθώσει αυτά τα προβλήματα και ότι πλήρωσε βαρύ τίμημα για αυτό. Δεύτερον, διότι η σφοδρότητα της κρίσης που αντιμετωπίζουμε δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες η για πολλές κουβέντες: ή μαθαίνουμε και στην Ελλάδα να κάνουμε τα αυτονόητα ή καταστρεφόμαστε.

- Είπατε «όχι» στο πακέτο των μέτρων που προβλέπει η Συμφωνία Ελλάδας-«τρόικας». Γιατί; Βλέπετε να έρχεται και δεύτερο, δυσχερέστερο πακέτο μέτρων;

- Είμαστε από την αρχή αντίθετοι με μέτρα σαν αυτά του ΔΝΤ για δύο λόγους. Αφενός, λόγω της ανεργίας που συνεπάγονται και αφετέρου διότι στη λογική του κυριαρχεί η καθαρά λογιστική αντίληψη, π.χ περικοπές, χωρίς τις απαραίτητες αναπτυξιακές προβλέψεις. Πρυτανεύουν οι λογιστικές και όχι οι οικονομικές αντιλήψεις. Δεν προωθεί το μείγμα οικονομικής πολιτικής που χρειαζόμαστε σήμερα. Να δώσω ένα παράδειγμα: και λογιστή να ρωτήσετε, θα σας πει ότι ούτε το καλύτερο λογιστήριο δεν μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση μιας επιχείρησης αν αυτή δεν κάνει παράλληλα ικανοποιητικές πωλήσεις. Αν δεν βγούμε από την κρίση, κατευθυνόμενοι προς την ανάπτυξη, θα συνεχίσουμε να κινδυνεύουμε σε όλα τα μέτωπα.

- Συγκεκριμένα, ποια αναπτυξιακά μέτρα θα ακολουθούσατε εσείς για να μην τσαλαπατηθούμε από τον οδοστρωτήρα του Νομισματικού Ταμείου;

Μα μόνο τα αυτονόητα να κάνουμε, θα έχουμε επιτύχει πολλά. Επί παραδείγματι: πως θα προσελκύσεις επενδύσεις χωρίς ένα σταθερό φορολογικό σύστημα; Είμαστε ευχαριστημένοι που ο νέος αναπτυξιακός νόμος δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, παρά την πίεση των καιρών; Ή με την πρόοδο στο ΕΣΠΑ; Δεν έχει έρθει η ώρα να αξιοποιήσουμε, χωρίς αγκυλώσεις, τη δημόσια περιουσία, της ΚΕΔ, της ΕΤΑ, κ.λ.π και συγχρόνως να μειώσουμε την απαράδεκτη πολυνομία στην οικοδομική δραστηριότητα; Δεν πρέπει να καταλήξουμε σε ένα σύγχρονο χωροταξικό χωρίς τα σημερινά μισόλογα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ή για την τουριστική ανάπτυξη; Θα επιστρέψουμε στα ΣΔΙΤ που αποτελούν ευρωπαϊκό μοντέλο εργασίας; Θα ενισχύσουμε με πολιτικές τις εξαγωγές μας που αποτελούν το πιο αξιόπιστο στοίχημα για μια σχετική μικρή αγορά όπως η ελληνική;

- Η κ. Μπακογιάννη σε συνεντεύξεις της δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος, ενώ σενάρια θέλουν τουλάχιστον πέντε βουλευτές της Ν.Δ να την ακολουθούν. Σας ανησυχεί αυτή η εξέλιξη;

- Δεν επιθυμώ και δεν μπορώ να μπω στο μυαλό κάποιου πολιτικού η μη πολιτικού προσώπου, την ώρα που χαράσσει την προσωπική του στρατηγική. Όσοι εμπλέκονται θα πρέπει να ερωτηθούν και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

- Το πολιτικό σύστημα ταρακουνιέται από την οργή του κόσμου. Την ίδια ώρα είδαμε μία συντονισμένη αντεπίθεση από όλα τα κόμματα εναντίον μέρους του επιχειρηματικού κόσμου και μέρους των ΜΜΕ. Βλέπετε σοβαρές ανακατατάξεις;

- Η αταξία είναι η χειρότερη δραπέτευση από τα προβλήματα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχει Έλληνας –με συνείδηση της κρισιμότητας των περιστάσεων- που να απεργάζεται σενάρια που θα εντείνουν την ρευστότητα. Όταν γίνονται βήματα ώστε να διασφαλισθεί η απαραίτητη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και η ενότητα του τόπου, κάποιοι να προωθούν την ασυνεννοησία. Όταν κάποιοι εργάζονται για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής κάτω από αντίξοες συνθήκες, κάποιο άλλοι να επενδύουν στα σενάρια διεμβολισμού και πολιτικής έντασης, που οδηγούν με βεβαιότητα στην αντίθετη κατεύθυνση. Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν Έλληνα σήμερα, να επενδύει στις ευκαιρίες που θα προσέφερε ένα σκηνικό κατάρρευσης!

Για τα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή

- Το 2007 είχατε δηλώσει σε ομογενειακό έντυπο ότι «εάν δεν αντιληφθούμε τη σημερινή συγκυρία ως ιστορική στιγμή, τότε υπάρχει κίνδυνος, κάποια στιγμή στο μέλλον, να αναπολούμε την ιστορική αυτή στιγμή με όρους χαμένων ευκαιριών». Πόσο πιστεύετε ότι έγιναν σοβαρά λάθη από τις κυβερνήσεις Καραμανλή την περίοδο 2004-2009; Ήταν μία περίοδος χαμένων ευκαιριών;

- Ας συμφωνήσουμε στο εξής: όσο πιο δύσκολα προβλήματα αντιμετωπίζει κάποιος, τόσο πιο ψύχραιμος και τόσο πιο νηφάλιος πρέπει να είναι στη σκέψη του και τις κρίσεις του. Όσο επικεντρώνουμε σε μεμονωμένες ευθύνες χάνουμε την ουσία, που είναι η συνυπευθυνότητα που χάνεται σε βάθος δεκαετιών. Η αναγνώριση της συνυπευθυνότητας όλων μας, πολιτικών και πολιτών, συνεπάγεται και την αρχή για την βελτίωσή μας. Μη-αναγνώριση της συνυπευθυνότητας σημαίνει δραπέτευση από τις ευθύνες μας και ότι δεν θα διορθωθούμε ποτέ. Η κυβέρνηση της Ν.Δ έκανε πολλά σημαντικά πράγματα που, λόγω της κρίσεως και των μεγάλων δυσκολιών του κάθε πολίτη, τώρα ξεχνιούνται. Σίγουρα θα τα θυμηθούμε στο μέλλον. Όπως, επίσης, έκανε και σφάλματα. Κάποια από αυτά μεγάλα. Μα, δεν γίνεται διαφορετικά: αλάνθαστος είναι μόνο ο άπραγος. Όπως, επίσης, είναι έντιμο να πούμε ότι ένα από τα αίτια για όσα δεν έγιναν, παρά και τη βούληση και τις προσπάθειες, ήταν ότι και η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη για αλλαγές. Ακόμα και σήμερα ένα μεγάλο μέρος της δεν είναι έτοιμο, παρόλο που η πίεση της πραγματικότητας είναι πλέον εξόφθαλμη.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν


Ο Τούρκος πρωθυπουργός έδειξε στον Παπανδρέου ποιες είναι οι πραγματικές του διαθέσεις για τα μείζονα εθνικά μας θέματα.


Η απάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας στην ηγετική εμφάνιση του Ερντογάν ήταν η παραδοχή ότι μπορεί κάποια στιγμή η Τουρκία να πάρει ένα Ελληνικό νησί. Το λέει με τόση βεβαιότητα που κάνει τον Τούρκο ομόλογό του να χαμογελάσει.


Τα συμπεράσματα δικά σας για τι θα ακολουθήσει στα εθνικά μας θέματα.


Ακολουθεί αποκαλυπτικό video:

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Video&catid=3&show=6244


Bookmark and Share

Διαβάστε περισσότερα...