Στη δημοσιότητα οι κουμπουροφόροι

Στην δημοσιοποίηση των ονομάτων των απείθαρχων βουλευτών οι οποίοι αρνούνται να παραδώσουν τα όπλα τους κατά την είσοδό τους στο κτίριο του κοινοβουλίου, θα προβαίνει εφεξής η Βουλή, προκειμένου να λειτουργήσουν τα μέτρα ασφαλείας που είχαν παρακαμφθεί.

Μετά τον σχετικό θόρυβο για «κουμπουροφόρους» βουλευτές εντός του κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης έδωσε εντολή να επανενεργοποιηθεί η μαγνητική πύλη στην είσοδο του κτιρίου από την πλευρά του Εθνικού Κήπου

Οι βουλευτές που φέρουν όπλο θα πρέπει εισερχόμενοι να το παραδίδουν στην αστυνομική φρουρά η οποία θα το καταγράφει και θα το ασφαλίζει, ενώ θα το παραλαμβάνουν εξερχόμενοι. Εάν αρνούνται να το παραδώσουν, τότε θα καταγράφεται το όνομά τους και κάθε δεκαπενθήμερο θα παραδίδεται η σχετική λίστα στον Φρούραρχο της Βουλής και κάθε μήνα θα δίδεται στην δημοσιότητα. 

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να προσανατολίζεται στο κλείσιμο της συγκεκριμένης εισόδου για τους βουλευτές, τους υπαλλήλους και τους επισκέπτες και θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνον στον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. 

Επίσης, θα απομακρυνθούν οι τηλεοπτικές κάμερες οι οποίες θα μεταφερθούν στην είσοδο από την πλευρά της Β. Σοφίας, από όπου θα περνούν και όλοι οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών. Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης θα εφαρμόσει μέτρα ασφαλείας και στο εντευκτήριο των βουλευτών, στο οποίο εισέρχονται όχι μόνον οι βουλευτές αλλά και οι συνοδοί τους ή κάθε λογής παρατρεχάμενοι. 

Πλέον, για να μπορέσει να εισέλθει κάποιος βουλευτής στο εντευκτήριο θα χρησιμοποιεί μαγνητική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιεί και για το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια, που είναι έτοιμο και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο διάστημα.