Γιάννο ετοιμάσου, ήρθε και η σειρά σου...

Στις αρχές της εβδομάδας και έπειτα από σχετική εισαγγελική εντολή, η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών εννέα υψηλόβαθμων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι υπηρέτησαν σε καίριες θέσεις και χειρίστηκαν εξοπλιστικά πρόγραμμα την εποχή που στο τιμόνι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας βρισκόταν ο Γ. Παπαντωνίου.

Πρόκειται για δύο πλοιάρχους, τέσσερις αντιπλοιάρχους, δύο υποναυάρχους και έναν πολιτικό υπάλληλο του Πολεμικού Ναυτικού, που είχαν λόγο στη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό τριών γερμανικών υποβρυχίων τύπου 209. 

Τη συγκεκριμένη σύμβαση ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Ευάγγελος Βασιλάκος, με συνέντευξή του στη Realnews, τον περασμένο Δεκέμβριο, την είχε χαρακτηρίσει ως την πιο προβληματική απ’ όλες: «H σύμβαση για τα υποβρύχια που υπεγράφη το 2002, επί υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου, είναι χειρότερη και από του Aκη». Κι αυτό γιατί, όπως είχε πει ο Ευ. Βασιλάκος, λόγω μιας συγκεκριμένης αλλά πιθανότατα όχι τυχαίας πρόβλεψης της σύμβασης, το ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε 30 εκατ. ευρώ παραπάνω. Το έργο αυτό είχε αναλάβει με απευθείας ανάθεση η κοινοπραξία HDW/Ferrostaal.

Πηγή