Νέα ακροδεξιά οργάνωση εμφανίστηκε στην Αθήνα

Την εμφάνισή της έχει κάνει τον τελευταίο καιρό μια νέα ακροδεξιά οργάνωση με το όνομα «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», η οποία προκαλεί φθορές σε γραφεία αριστερών οργανώσεων, τάσσεται υπέρ του ακροδεξιού Περίανδρου, ενώ παράλληλα απορρίπτει τη Χρυσή Αυγή.

Η εν λόγω ακροδεξιά οργάνωση, με αναρτήσεις της στο facebook, έχει αναλάβει την ευθύνη για το βανδαλισμό κτιρίων αριστερών οργανώσεων στα οποία γράφουν εθνικιστικά συνθήματα και σύμβολα, με τα αρχικά της οργάνωσής τους (ΑΜΕ) στα γραφεία του ΝΑΡ στα Εξάρχεια και της Αριστερής Παρέμβασης στο Βύρωνα (πρόσκεινται και οι δύο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ). 

Μάλιστα, δεν διστάζουν να τα αναρτούν στη σελίδα τους στο facebook με απειλητικά μηνύματα προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ σε παλαιότερο βανδαλισμό γραφείων του ΚΚΕ στο Καματερό, τους απειλούν ότι θα γίνουν «φλαμπέ». 

Παράλληλα, στη σελίδα τους στο facebook αναρτούν φωτογραφίες με λάβαρα, πανό και σημαίες άλλων κομμάτων, τα οποία κλέβουν, όπως ακριβώς οι hooligans των ομάδων. 

Ποιες είναι οι σχέσεις τους με τη Χρυσή Αυγή 

Η ακροδεξιά αυτή οργάνωση φαίνεται πως βρίσκεται ακόμα πιο δεξιά από τη Χρυσή Αυγή, καθώς σύμφωνα με το rodosreport, η ακροδεξιά οργάνωση απαντά σε δημοσιεύματα που αναφέρουν πως μέλη του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου είχαν ενταχθεί στους κόλπους της στο παρελθόν, λέγοντας: «Η ύπουλη προσπάθεια διασύνδεσής μας με το κόμμα "Χρυσή Αυγή" έχει τόση βαρύτητα, όσο ότι ο γάιδαρος πετάει. Δεν είχαμε ποτέ, δεν έχουμε και δεν θα έχουμε και στο μέλλον. Τελεία και παύλα». 

Στηρίζουν τον ακροδεξιό Περίανδρο 

Η εξτρεμιστική ακροδεξιά οργάνωση όμως, στηρίζει ένα από τα πρώην ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο, γνωστό με το ψευδώνυμο «Περίανδρος», ο οποίος ήταν για 4 χρόνια καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές, για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη. Σε φωτογραφία που έχουν αναρτήσει στο facebook, έχουν κάνει γκράφιτι με σπρέυ έξω από τα γραφεία του ΝΑΡ στα Εξάρχεια το οποίο αναφέρει: «Ζήτω ο Περίανδρος» και μάλιστα αναφέρονται στο πρόσωπό του με ύμνους.


Πηγή : iefimerida.gr