Προκήρυξη για την επίθεση με ρουκέτα στη Νέα Δημοκρατία

Πέντε περίπου μήνες μετά η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβαν με προκήρυξή τους που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτα και καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας η προκήρυξη θεωρείται αυθεντική και μάλιστα βλέπουν πολλές ομοιότητες με προκηρύξεις από τον Επαναστατικό Αγώνα. Στην μακροσκελή τους προκήρυξη 19 σελίδων αναφέρονται τόσο στα γεγονότα στις Σκουριές όσο και στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρουν στην προκήρυξή τους εκμεταλλεύτηκαν το στοιχείο του αιφνιδιασμού και προσέγγισαν τον στόχο τους, τα γραφεία δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Όπως αποκαλύπτουν κατέβηκαν από κλεμμένο όχημα και πλησίασαν στο σημείο με στόχο να πλήξουν το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με αντιαρματική ρουκέτα.

Σημειώνουν όμως πως λόγω αστοχίας υλικού ο ένας τρομοκράτης επιχείρησε να ξαναοπλίσει τον εκτοξευτήρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι όπως αποκαλύπτουν ένα δεύτερο άτομα άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ εναντίον του κτιρίου, καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά "θα ήταν για εμάς αδιανόητο να φύγουμε άπραγοι από ένα τόσο σημαντικό στόχο". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 

Πηγή : newsit.gr