Ο Φ. Κουβέλης προειδοποιεί Σαμαρά να μην φτάσει στα άκρα με την ΕΡΤ

«Όποιος επιχειρήσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές θα έχει και την ευθύνη αυτής της επιλογής» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Επανέλαβε ότι το κόμμα επιμένει στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα.

«Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο αναγκαίος εξορθολογισμός πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή» τόνισε στη δήλωσή του. 

Και κατέληξε: «Η Κυβέρνηση είναι τρικομματική και πρέπει να επαναβεβαιώσει τον τρικομματικό της χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τρόπου λειτουργίας της. 

Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής». 

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος ενέκριναν την εισήγηση του κ. Φ. Κουβέλη ομόφωνα, ωστόσο υπήρχε κλίμα έντασης εξαιτίας του χειρισμού του κ. Αντ. Σαμαρά στο θέμα της ΕΡΤ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν βουλευτές, όπως ο κ. Γρ. Ψαριανός, που πρότειναν να ανοίξει η ΔΗΜΑΡ τη συζήτηση για αλλαγή πρωθυπουργού και την επιλογή ενός προσώπου κοινής αποδοχής. Άλλοι ζήτησαν να μην συνεχίσει να στηρίζει το κόμμα τους έναν πρωθυπουργό που περιβάλλεται από την παρέα της Πολιτικής Άνοιξης και δεν σέβεται ούτε τους εταίρους του ούτε τη δημοκρατία. Η κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική, και για να συνεχίσει να υπάρχει, θα πρέπει να αποφασίζουν για όλα τα θέματα και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, χωρίς να υφίστανται αιφνιδιασμούς οι κ.κ. Κουβέλης και Ευ. Βενιζέλος και η κυβέρνηση να λειτουργεί δημοκρατικά. 

Πηγή : tovima.gr 

Υ.Γ. από Πύθων : Χορτάσαμε από τους αριστερούς επαναστάτες του καναπέ κ. Κουβέλη. Εάν συμφωνείτε με τον Σύριζα ξεκινήστε από τώρα προς Κουμουνδούρου κατεύθυνση... Αφού για το καλό της πατρίδας πάλι θα μας τα γυρίσετε. Τι ζόρι τραβάτε. Αλλά ξέχασα είστε ο προστάτης του δημοσίου και λαϊκού συμφέροντος. Να εξορκίσουμε όλοι μαζί τις ιδιωτικοποιήσεις και να φωνάξουμε δυνατά όλοι μαζί ο "λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά". Με αυτή την νοοτροπία οι αλλαγές που έπρεπε ήδη να έχουν προχωρήσει θα προχωρήσουν του "αγίου π... ανήμερα" και ο ταλαιπωρημένος από τις θυσίες ελληνικός λαός στο τέλος θα κλαίει την μοίρα του...