ΝΔ : Είμαστε απέναντι σε καθοδηγούμενους συνδικαλιστές δημοσιογράφους

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η απόφαση των δημοσιογραφικών ενώσεων για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για «καθοδηγούμενους συνδικαλιστές δημοσιογράφους» που βρίσκονται σε πανικό. 

«Η σημερινή ανακοίνωση των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών δημοσιογράφων είναι δείγμα του πανικού τους, τώρα που αμφισβητούνται τα προνόμια κάποιων εκλεκτών τους. 

 Ένα είναι βέβαιο, ότι επιβάλλουν τη φίμωση τώρα που ο εισαγγελέας ακουμπάει και τους ίδιους στο "μαγαζί" τους, το οποίο δυστυχώς πληρώνει ο ελληνικός λαός. 

Είναι προφανές ότι είμαστε απέναντί τους, αλλά δίπλα στους "φιμωμένους" από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία εργαζόμενους στα ΜΜΕ» αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ. 

Κατά την ομιλία του στο ΕΒΕΑ, την Τετάρτη, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ανυποχώρητος στο θέμα της ΕΡΤ, δηλώνοντας ότι «υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης». 

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τους τελευταίους σπασμούς ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει», μίλησε για ξέσπασμα της «υποκρισίας ενός συστήματος που έφερε την Ελλάδα ως εδώ» και για «συντεχνία που έχει επιβάλει σιωπή στα μίντια». 

Το ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι διαφωνούν με το λουκέτο στην ΕΡΤ έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας. 

Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η όποια αλλαγή πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοικτή. 

Πηγή : in.gr