Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για τον «Δήμητρα»

Σε απόσυρση του νομοσχεδίου για την λειτουργία «του Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ» που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις αγροτικών φορέων προχώρησε ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, αφού οι βουλευτές της ΝΔ απείλησαν ότι θα το καταψηφίσουν επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της ΝΔ μέχρι τις εκλογές να ψηφίζει μόνο ο, τι αποτελεί μνημονιακη υποχρέωση της χώρας.

Ο κ.Σκανδαλίδης προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή να βρει σημεία συμβιβασμου με την ΝΔ προχωρώντας σε μια σειρά αλλαγές, προσθήκες και τροποποιήσεις, χωρίς αποτέλεσμα όμως αφού η ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατηγόρησε την ΝΔ για ανευθυνότητα, τονίζοντας ότι «το νομοσχέδιο κατατέθηκε πριν την συγκυβέρνηση και η ΝΔ ουδέποτε προέβαλε ενστάσεις», ενω υποστήριξε ότι «για λόγους αρχής και δεοντολογίας η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο».

Απο την πλευρά της ΝΔ ο κ. Μάριος Σαλμάς δήλωσε ότι «Η ΝΔ στήριξε πενήντα νομοσχέδια εως σήμερα. Οτι ήταν χρήσιμο για την χώρα το στήριξε. Είχαμε συμφωνήσει με την δημιουργία της συγκυβέρνησης να στηρίξουμε ότι είχε σχέση με τους όρους που τότε είχαν τεθεί. Το συγκεκριμένο νομοσχεδιο δεν ήταν στις υποχρεώσεις της κυβέρνησης Παπαδημου».

Αξιζει να σημειωθεί ότι αρχικά κανένα κόμμα δεν είχε ζητήσει ονομαστικη ψηφοφορία, πράγμα που σημαινει ότι η διαδικασία θα έληγε με δηλωμένες τις αντιρρήσεις των κομματων, οι οποίες όμως δεν θα δημιουργούσαν μείζον πολιτικό ζήτημα.

Όμως, μετα την ανακοίνωση της ΝΔ οτι καταψηφιζει το νομοσχέδιο, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία με αποτέλεσμα να ανατρέψει το σκηνικό.

Πηγή : real.gr