Δίνουν ελληνικά ονόματα σε δρόμους των Σκοπίων

Με το όνομα "Έξοδος στο Αιγαίο", "Συνέδριο της Θεσσαλονίκης", αλλά και παντός τύπου μακεδονικά παράγωγα βάφτισαν τους δρόμους στα Σκόπια. Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα της ντροπής.

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τους οι Σκοπιανοί, ενώ σύμφωνα με το "Εθνος της Κυριακής", το καινούριο τους εφεύρημα είναι να βαφτίζουν κεντρικούς δρόμους των πόλεων τους με Ελληνικά ονόματα.Πρωταγωνιστής αυτού του σχεδιασμού είναι ο δήμαρχος των Σκοπίων Κότσε Τραγιάνοφσκι, στέλεχος του VMRO-DPMNE, και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το αμφισβητούμενο σχέδιο του εξαρχαϊσμού με την ονομασία "Σκόπια 2014" του Νίκολα Γκρούεφσκι.Οι προτάσεις που κατέθεσαν o δήμαρχος των Σκοπίων, Κότσε Τραγιάνοφκσι και το VMRO-DPMNE και εγκρίθηκαν στα μέσα της εβδομάδας από την αρμόδια επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

Τη μετονομασία μιας κεντρικής μεγάλης γέφυρας του ποταμού Βάρνταρ (Αξιός) σε Γέφυρα του Μακεδόνα Βασιλιά Φιλίππου του Β'.

Σε μια σειρά μεγάλους δρόμους δίνονται τα ονόματα του Φιλίππου του Β, του Περδίκα, του Πτολεμαίου, του Ιουστινιανού, της Μάχης της Χερώνειας, της "Μακεδονικής Φάλαγγας" κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τους όρους "Μακεδονία", "Μακεδονικός" κ.λπ. υπάρχει ένας πληθωρισμός: "Μακεδονία", "Μακεδονική Γη", "Μακεδονικός Αγώνας", "Μακεδονική Αναγέννηση", "Μακεδονική Φωνή", "Μακεδονικό Μέτωπο", "Ενωμένοι Μακεδόνες" κ.λπ.

Υπάρχουν επίσης μια πλειάδα ονομάτων που έχουν να κάνουν με τη βυζαντινή ιστορία και τις προσωπικότητες της περιόδου αυτής.

Όμως εκείνο που αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στον χορό των προκλήσεων είναι τα ονόματα εκείνα που έχουν να κάνουν με τη σύγχρονη ελληνική Μακεδονία και δείχνουν αλυτρωτισμό και εθνικιστικές βλέψεις.

Έτσι ένας από τους δρόμους μετονομάζεται σε "Εξοδος στο Αιγαίο"!

Επίσης θα υπάρχει και οδός "Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης", ενώ την τιμητική τους θα έχουν και τα ονόματα των Σερρών, του Νευροκοπίου κ.ά.

Επιχειρώντας να "ψαρέψουν σε θολά νερά»"δίνουν και το όνομα του Μάρκου Βαφειάδη. Ο τελευταίος, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ και του ΕΛΑΣ, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα υπήρξε δύο φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αρκετές φορές είχε ξεκαθαρίσει τις θέσεις του για το "Μακεδονικό", πρωτοστατώντας στην προσπάθεια εθνικής συμφιλίωσης.