Τι λένε οι ξένοι

Πρώτο θέμα στα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι η ανταλλαγή ομολόγων στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα εξασφαλίζει τη στήριξη για τη συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, είναι ο τίτλος του βρετανικού Guardian. Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων ολοκληρώθηκε, καθώς οι κάτοχοι ομολόγων που αντιπροσωπεύουν το 85,8% της ανεξόφλητης ονομαστικής αξίας των ομολόγων συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην κρίσιμη συμφωνία, αναφέρει η εφημερίδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι εξασφάλισε την απαραίτητη στήριξη για μια συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων, η οποία θα της επιτρέψει να αποφύγει τη χρεοκοπία» αναφέρει το BBC.

Το Associated Press αναφέρει ότι η Ελλάδα εξασφάλισε μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που μειώνει δραστικά το έλλειμμα, αποτρέπει την άτακτη χρεοκοπία και ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση κεφαλαίων προς τη χώρα.

Οι πιστωτές συμφώνησαν σε ένα ιστορικό σχέδιο για την απομείωση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, αναφέρει το CNN.

«Η Ελλάδα έκλεισε τη συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές» είναι ο τίτλος των New York Times.

H Wall Street Journal επικεντρώνει το θέμα στη συνεδρίαση (3 μ.μ.) της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων που θα κρίνει εάν υπάρχει πιστωτικό γεγονός

«Η Ελλάδα εξασφαλίζει υψηλή συμμετοχή στην κρίσιμη ανταλλαγή ομολόγων, απομακρύνει την χρεοκοπία» γράφει η Washington Post. Η εφημερίδα αναφέρει ότι με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση κονδυλίων από το πακέτο διάσωσης.

«Το 85,8% των πιστωτών αποδέχθηκε την αναδιάρθρωση του χρέους» αναφέρει η γερμανική Welt.

Η γερμανική Bild αναφέρει ότι «άνοιξε ο δρόμος για τη μείωση του ελληνικού χρέους», ενώ το Spiegel αναφέρει ότι όσοι έχουν αρνηθεί θα πρέπει τώρα να εξαναγκαστούν σε συμμετοχή στο κούρεμα.

Πηγή : tovima.gr