Επίθεση με αβγό στον Μανώλη Όθωνα (vid)

Επίθεση με αβγό δέχθηκε την Κυριακή το πρωί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας από νεαρή γυναίκα στην παραλιακή οδό του Ρεθύμνου.

Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπήρχε αστυνομική δύναμη η γυναίκα πλησίασε τον υφυπουργό, όταν εκείνος μιλούσε στα ΜΜΕ στο περιθώριο αγώνα διάθλου που διοργανώθηκε στο Ρέθυμνο, και εξ΄επαφής του έριξε το αβγό στο κεφάλι.

Η 33χρονη γυναίκα φώναζε συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής κατηγορώντας και τον ίδιο τον υφυπουργό για την ψήφιση του μνημονίου και των κυβερνητικών μέτρων και αμέσως μετά την ρίψη του αβγού συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση.

Σε βάρος της έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου, ενώ ο υφυπουργός κατέθεσε μήνυση εις βάρος της για απρόκλητη εξύβριση.


Η 33χρονη αφέθηκε ελεύθερη, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας θα δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από την αστυνομική διεύθυνση συγκεντρώθηκαν πολίτες αλληλέγγυοι στην κρατούμενη, διεκδικώντας την απελευθέρωσή της.


Εξάλλου, έξω από το Λύκειο Ελληνίδων, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσία του υφυπουργού Υγείας, συγκεντρώθηκε ομάδα πολιτών, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και των μέτρων που έχει λάβει. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην εκδήλωση θα παρίστατο και ο κ. Όθωνας, ωστόσο τελικά δεν εμφανίστηκε.

Ο κ. Όθωνας σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε, υποστήριξε πως είναι ένα γεγονός… όχι ιδιαίτερης σημασίας.


«Τα γεγονότα αυτά, μεμονωμένα είτε από γκρουπούσκουλα είτε από πρόσωπα που θεωρούν ότι προάγεται η πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα με τέτοιο τρόπο, είναι γεγονότα που κανονικά πρέπει να αξιολογούνται ως γεγονότα όχι ιδιαίτερης σημασίας. Έχω πει κατ΄επανάληψη ότι κατανοώ και τη δυσκολία και τη διαμαρτυρία, την αγωνία, την ανασφάλεια που έχει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όμως αυτό (το περιστατικό) δεν αφορά σε καμία περίπτωση την εκδήλωση διαμαρτυρίας ή οργής της πραγματικά πληττόμενης κοινωνίας».


Ανέφερε δε, πως η γυναίκα – «πανρεθυμνίως άγνωστη» όπως την χαρακτήρισε - που του έριξε το αβγό έκανε ένα «σόου», υποστηρίζοντας πως το έκανε σε μια εκδήλωση που ήταν παρόντες «τόσοι ρεθυμνιώτες, κάθε φύλου και πολιτικής απόχρωσης που δεν συμμερίζονται ούτε τις απόψεις της ούτε τη συμπεριφορά της».

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου αναφερόμενος στο περιστατικό είπε: «Μια φοιτήτρια 33 χρόνων έριξε ένα αβγό στον υπουργό. Νομίζω ότι αυτό λέει όλα».
«Αθλιότητα» χαρακτήρισε ο υφυπουργός υγείας Χρ. Αηδόνης, ο οποίος ήταν σήμερα στο Ρέθυμνο με αφορμή την αθλητική εκδήλωση, την πράξη κατά του κ. Όθωνα.

Ο δικηγόρος της γυναίκας Θοδωρής Τσούλας μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση είπε χαρακτηριστικά: «Σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι ο παθών θα έπρεπε να ρωτήσει τον συνάδελφό του Σωκράτη Ξυνίδη», παραπέμποντας στην πρόσφατη δήλωση του κ. Ξυνίδη ότι είναι διατεθειμένος να δεχθεί το θυμό και το γιαούρτωμα. Υπογράμμισε επίσης ότι «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες».

Πηγή : goodnet.gr



Δείτε το video :