Η Λαγκάρντ αδειάσε τον Βενιζέλο : Δεν μπορείς να συγκρίνεις την Ελλάδα με την Αργεντινή

Δεν πρέπει να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αργεντινή, τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι κατάλληλη χρηματοδότηση για να καταστεί βιώσιμο το χρέος της.

«Δεν μπορείς απαραίτητα να συγκρίνεις τι έγινε σε μια χώρα με αυτό που συμβαίνει σε κάποια άλλη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά από την Ουάσιγκτον, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των χωρών της ομάδας του G20 και η γενική συνέλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.


Παρέπεμψε επίσης στην «πολύ ισχυρή» δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να συμπαρασταθούν «σε κάθε μέλος της ευρωζώνης». Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά «αν θέλουμε να σώσουμε τη χώρα και να μην ζήσουμε σκηνές που βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ από χώρες της Λατινικής Αμερικής».


Η κρίση, υποστήριξε, «θα είναι η Αργεντινή του 2000, δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».

Πηγή : Ελεύθερος Τύπος