Εφεδρεία-αποδείξεις ανάβουν φωτίες στο ΠΑΣΟΚ

«Δεν πρέπει να γίνονται κινήσεις στο πόδι», λέει ο Β. Έξαρχος

«Το μέτρο των αποδείξεων πρέπει να μελετηθεί με σοβαρότητα, δεν μπορεί να γίνει ευκαιριακά, διότι δεν μπορεί να αιφνιδιάζουμε τους πολίτες. Ο κόσμος, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες δυσκολίες, ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, δείχνει μια απίστευτη ωριμότητα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι επειδή ο κόσμος δείχνει ωριμότητα πρέπει να γίνονται κινήσεις στο πόδι».

Αυτό δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι τα όρια έχουν ξεπεραστεί σε πολλές περιπτώσεις και αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές και στους εταίρους, ενώ για την εργασιακή εφεδρεία σημείωσε: «Αυτός ο νέος θεσμός, ως νέος θεσμός που δεν έχει δοκιμαστεί στη χώρα έχει τεράστιες δυσκολίες, ιδιαίτερα όταν πάει κάποιος να συζητήσει για το στενό δημόσιο τομέα γιατί υπάρχουν συνταγματικά ζητήματα. Πρέπει να δεις αν θα κερδίσει κάτι ο κρατικός προϋπολογισμός, με ποια κριτήρια σαφή και αντικειμενικά και με ποιες διαδικασίες διαφανέστατες θα γίνει».

Ο κ. Έξαρχος αναγνώρισε ότι υπάρχουν δυσκολίες και εκτίμησε ότι πρώτοι στη λίστα πρέπει να είναι όσοι πλησιάζουν στη σύνταξη.

Και συμπλήρωσε: «Να μην πάμε σε μια λογική, που επειδή μπορεί οι εταίροι μας να θέλουν να γίνει κάτι εντυπωσιακό στη χώρα μας, να κάνουμε κάτι που θα είναι μόνο για τις εντυπώσεις. Πρέπει να δούμε την οικονομική και κοινωνική διάσταση και με το σκεπτικό ότι όλες οι κινήσεις γίνονται για να βελτιωθεί η δημόσια διοίκηση, δεν γίνονται για να τιμωρηθούν άνθρωποι».

Πηγή :
www.24h.gr