Πρόεδρος συνταξιούχων ΟΤΕ: "Δεκάδες απελπισμένοι συνταξιούχοι απειλούν να αυτοκτονήσουν!"

Από τους 200.000 συνταξιούχους τους Δημοσίου οι μισοί, δηλαδή 100.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη από 1.200 ευρώ μικτά και πάνω, άρα θίγονται άμεσα όπως λέει στο Νewsit ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Δημοσιου, Παναγιώτης Βαβουγιός.

Από τους υπόλοιπους 100.000 συνταξιούχους, το 33% δηλαδή 33.000 συνταξιούχοι είναι κάτω των 55 ετών και είναι κυρίως τριτεκνες μητέρες και υπάλληλοι που εξαναγκάστηκαν σε συνταξιοδότηση μέσω της εθελουσίας.


Αλλά και οι υπόλοιοποι 67.000 συνταξιουχοι δεν την γλυτώνουν καθώς με τη μείωση του αφορολογήτου θίγονται και αυτοί.


Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Βαβουγιός "από το πρωί έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στο σωματείο. Οι άνθρωποι κλαίνε. Δεν ξέρουν τι να κάνουν. Είμαστε όλοι σε απόγνωση".

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ

Οπως αποκαλύπτει στο Νewsit o πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΤΕ, Κώστας Λουκόπουλος "η κυβέρνηση τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα θα τα δικαιολογήσει κάπως. Τις αυτοκτονίες πως θα τις δικαιολογήσει; Από χθες το βράδυ γίνεται χαμός. Είναι δεκάδες αυτοί που λένε πως δεν αντέχουν άλλο. Εμένα με πήρε μια γυναίκα στο τηλέφωνο και μου είπε πως ο άντρας της έφυγε για να πάει να αυτοκτονήσει. Δεν ξέρω τι απέγινε. Ειμαστε σε τραγική κατάσταση".

Οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Σεπτεμβρίου. Θα ξεκινήσουν από την πλατεία Κοτζιά και θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

Πηγή : newsit.gr