Ο Πάγκαλος «αδειάζει» τον Βενιζέλο για τις αποδείξεις

Από newpost

Σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου άφησε με σημερινές του δηλώσεις ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι το μέτρο των αποδείξεων δεν συζητήθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο πριν γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις τη Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, με δηλώσεις του στη πρωινή εκπομπή του Mega, o Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο για το θέμα των αποδείξεων και πρόσθεσε πως «τα φοροδοτικά όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί και πρέπει να υπάρξει συζήτηση στο κυβερνών κόμμα σχετικά με το μέτρο».

«Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει κάποια συζήτηση τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση» δήλωσε ο κ. Πάγκαλος, ενώ τάχθηκε υπέρ της συλλογής των αποδείξεων.

Αναφορικά με την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, ο κ. Πάγκαλος αναγνώρισε πως εάν είχε δοθεί ολοκληρωτική λύση στο θέμα ενδεχομένως να μην υπήρχαν τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα, ενώ αρνήθηκε πως υπάρχει διαπληκτισμός μεταξύ των κ. Ρέππα και Ραγκούση. Κατηγόρησε δε τη Νέα Δημοκρατία πως ψηφίζει νόμους στη Βουλή και βάζει τους συνδικαλιστές της να τους υπονομεύσουν με απεργίες.

«Δεν με ενδιαφέρει η επανεκλογή μου, η αγωνία για το πολιτικό κόστος μας έφερε εδώ που φτάσαμε», είπε ενώ εξαπέλυσε και επίθεση κατά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, μετά την απόφασή του να του αφαιρέσει τον τίτλο του επιτίμου δικηγόρου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προχώρησε σε αυτή την απόφαση κάνοντας δεκτή την πρόταση του προέδρού του Γιάννη Αδαμόπουλου.

«Κάποιος που δεν γνωρίζω μου αφαίρεσε έναν τίτλο που δεν ήξερα ότι είχα», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος.

Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις για κομματικές επιλογές στην εφεδρεία, δηλώνοντας ότι «δεν έχουν θέση στην κυβέρνηση όσοι σκέφτονται με αυτή τη λογική», ενώ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι διοικητές Οργανισμών που δεν εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική, αναφερόμενος στη στάση τους για την εργασιακή εφεδρεία, αλλά και σε όσους δεν έχουν φροντίσει να βελτιωθεί η αποδοτικότητα των υπαλλήλων τους.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με πρόωρες εκλογές, απάντησε ότι θα πρέπει να συζητηθεί και πως «δεν μπορεί να το απορρίψει εύκολα». Πρόσθεσε, όμως, πως πάγια θέση του είναι οι εκλογές να γίνονται στο τέλος της τετραετίας και οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετία.