Μαζάουερ : Η Άκρα Δεξιά απειλεί την κοινοβουλευτική δημoκρατία

Η Άκρα Δεξιά απειλεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία περισσότερο απ' ότι η Άκρα Αριστερά, προειδοποίησε, ο βρετανός ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ μιλώντας σε εκδήλωση του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας – Deree την Τρίτη. 

Ο κ. Μαζάουερ ανέφερε ως κοντινότερο ιστορικό ανάλογο της Χρυσής Αυγής το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας, και στη θέση των Εβραίων τους μετανάστες. 

Όπως εκτίμησε «πολλοί πολιτικοί υποτιμούν την άνοδό της και τη θεωρούν ένα παροδικό φαινόμενο, δεν είναι αλήθεια. Η ελληνική πολιτεία δεν δείχνει σημάδια ότι καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης» και επεσήμανε ότι η Χρυσή Αυγή έχει καθαρά ναζιστικά χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα δύο μεγάλα κόμματα, είπε ότι δεν έχουν κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να αποκαταστήσουν την εκτίμηση του λαού. 

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι παρουσιάζει ένα μοντέλο στο οποίο θα παρουσιαστεί μία καινούργια κυβέρνηση η οποία «ως δια μαγείας θα λύσει τα προβλήματα που υπήρξαν μέχρι εκείνη τη στιγμή και θα τα κάνει όλα σωστά». 

Ο κ. Μαζάουερ τόνισε ότι «ο σωστός δρόμος είναι να εξετάσεις τους θεσμούς που ήδη έχεις, την κατάσταση έτσι όπως είναι διαμορφωμένη και πως θα μπορέσεις να τη βελτιώσεις. Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για τον ομιλητή ήταν για το αν θα μπορέσει να αγκαλιάσει τους θεσμούς την κοινοβουλευτική δημοκρατία και να τους βελτιώσει». 

Πηγή : Καθημερινή  

Υ.Γ. από Πύθων : Όταν οι πολιτικοί το καταλάβουν και ασχοληθούν μαζί τους, ήδη θα είναι αργά... Πλέον, έχει γίνει μόδα το είμαι Χρυσαυγίτης και μαγκιά μου...