Αποκαλυπτήρια για τους νεοναζί

Ρεπορτάζ : Παναγιώτης Τσούτσιας
Από : Έθνος

Με τεχνάσματα και γελοία επιχειρήματα προσπάθησε η Χρυσή Αυγή να αντιστρέψει την πραγματικότητα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη «φιλοξενία» δύο Γερμανών νεοναζιστών στην ελληνική Βουλή.  

Το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου επιχείρησε να αποκρύψει ότι φιλοξένησε τους Γερμανούς νεοναζιστές, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν εντός της Βουλής, μαζί με τον αρχηγό του κόμματος Μιχαλολιάκο και τον εκπρόσωπο Τύπου και βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, καταφεύγοντας σε τεχνάσματα. 

Η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ως άλλοθι ότι «την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου επικοινώνησαν μαζί μας δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι και ζήτησαν συνέντευξη από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος» αποκρύπτοντας την «ταυτότητα» των Γερμανών νεοναζιστών. 

Το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου απέφυγε να σχολιάσει ότι οι δύο Γερμανοί, όπως τους αποκάλεσε, δημοσιογράφοι, είναι γνωστοί νεοναζί στη Γερμανία, οι οποίοι μπήκαν στη Βουλή και φωτογραφήθηκαν μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο. Σημειώνεται ότι η γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung» έγραψε ότι Γερμανοί νεοναζί ήταν φιλοξενούμενοι της Χρυσής Αυγής

Δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν (Χριστιανοδημοκρατική Ενωση), καθώς προειδοποίησε για τον κίνδυνο διασύνδεσης μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών ακροδεξιών. 

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις διασυνδέσεις μεταξύ ελληνικών και βαυαρικών ακροδεξιών στοιχείων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο» δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Χέρμαν. 

Τα γερμανικά ΜΜΕ 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ γερμανικών εφημερίδων, ο Φίσερ, φιλοξενούμενος της Χρυσής Αυγής, ηγείται του μεγαλύτερου νεοναζιστικού δικτύου της Βαυαρίας

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη, το νεοναζιστικό δίκτυο Freies Netz Sud, του οποίου επικεφαλής είναι ο Φίσερ, ανάρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες με μέλη του δικτύου με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο καθώς και τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη εντός του Κοινοβουλίου. Μάλιστα οι νεοναζί «ακτιβιστές» θεώρησαν τον κ. Μιχαλολιάκο όχι απλώς δικό τους αλλά και «πρότυπο προς μίμηση». 

Στο site των Γερμανών νεοναζιστών μάλιστα έγινε ανάρτηση η οποία επιβεβαίωνε με πανηγυρικό τρόπο ότι προσκλήθηκαν από τη Χρυσή Αυγή παρουσιάζοντας το οδοιπορικό τους στην Ελλάδα - έλαβαν μέρος και στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων. 

Ανάρτησαν δε και σχετικό φωτορεπορτάζ για τις επαφές και συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα με κεντρικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.