H ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες ατόμων που ελέγχονται για επιθέσεις της Χρυσής Αυγής

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των δύο ατόμων από την Κόρινθο που συνελήφθησαν με όπλα στην κατοχή τους, στις 5 Φεβρουαρίου στο Χαϊδάρι, και τα οποία φέρονται να έχουν συμμετάσχει σε επεισόδια που είχαν προκαλέσει μέλη της Χρυσής Αυγής, έδωσε στη δημοσιότητα Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των συλληφθέντων έγινε επειδή ενδέχεται να έχουν συμμετάσχει σε ρατσιστικές επιθέσεις και άλλες κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες διενεργείται προανάκριση από υπηρεσίες της Αστυνομίας. 

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους και των φωτογραφιών τους αποσκοπεί «στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων» σημειώνεται στην ανακοίνωση. 

Πρόκειται για τους Δράκο Παναγιώτη του Θεόδωρου και της Βασιλικής, που γεννήθηκε το 1986 στην Κόρινθο και τον Χαϊδά Γρηγόριο-Λουκά του Παναγιώτη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1994 στην Κόρινθο. 

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου από αστυνομικούς, όταν εντοπίστηκαν να κινούνται στην περιοχή του Χαϊδαρίου Αττικής με όχημα το οποίο δεν έφερε την πίσω πινακίδα κυκλοφορίας. 

Κατά τον έλεγχο που έγινε, στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν ένα πιστόλι ZASTAVA με 4 φυσίγγια, ένα πτυσσόμενο γκλοπ και ένας σουγιάς, ενώ στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκαν ένας πτυσσόμενος σουγιάς, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένα ζευγάρι γάντια και μία κουκούλα τύπου full face.

Επίσης, στο χώρο αποσκευών του οχήματος δύο κράνη μαύρου χρώματος. 

Η Αστυνομία ζητεί από τους πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με τους δύο συλληφθέντες, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφαλείας Χαϊδαρίου ή τη Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

Σοβαρό επεισόδιο στην Ιεράπετρα 

Ένας εκπαιδευτικός, σύζυγος υποψήφιας βουλευτού με τη Χρυσή Αυγή, αναζητείται μαζί με περίπου δέκα ακόμη άτομα στην Ιεράπετρα για τον ξυλοδαρμό πακιστανών μεταναστών, τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

Το περιστατικό κατήγγειλε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, μιλώντας για δολοφονική ρατσιστική επίθεση που οδήγησε τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο.  

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.