Ύποπτος για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και ο 20χρονος της Κοζάνης

Τα αποτυπώματα του 20χρονου συλληφθέντα για τις ληστείες στην Κοζάνη ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν σε σταθερά και κινητά αντικείμενα σε δύο διαμερίσματα, στην Καλλιθέα και το Βόλο, που χρησιμοποιούσε ως γιάφκες η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.  

Κατόπιν αυτού, ο 20χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται τα θέματα τρομοκρατίας. 

Παράλληλα, στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στις φυλακές Κορυδαλού παραπέμφθηκαν ο 25χρονος και ο 22χρονος εις βάρος των οποίων εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες». 

Οι δύο κατηγορούμενοι θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου το πρωί της Δευτέρας. 

Το απόγευμα της Κυριακής οδηγήθηκαν στο Εφετείο Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούσαν εις βάρος τους και αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσαν οι «Πυρήνες» στην Καλλιθέα Αττικής και τον Βόλο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η διαδικασία διήρκεσε 10 έως 15 λεπτά και οι κατηγορούμενοι δεν εισήλθαν στο γραφείο του εισαγγελέα Εφετών, παρά μόνο οι δικηγόροι τους.

Όσον αφορά τον 24χρονο συλληφθέντα για τις ληστείες στην Κοζάνη η έρευνα από την Αντιτρομοκρατική για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» συνεχίζεται. 

 Πηγή