Στην Αντιτρομοκρατική οι συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό

 Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό της Κοζάνης. Στις φωτογραφίες είναι εμφανές ότι οι συλληφθέντες έχουν κακοποιηθεί καθώς επίσης ότι οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία.

 






Πρόκειται για τους ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής 


ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς, γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττική 



ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής 



ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής


Στην Αντιτρομοκρατική βρίσκονται οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία της Παρασκευής στο Βελβεντό Κοζάνης. Καταγγελίες για κακοποίηση τους καθώς οι φωτογραφίες των κρατουμένων με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο κάνουν το γύρο του κόσμου. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για “τραυματισμούς τρομοκρατών κατά τη συμπλοκή και την αντίστασή τους”. Σε εξέλιξη έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτι των βορείων προαστίων στην Αττική. 

Οι τέσσερις κρατούμενοι μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στη ΓΑΔΑ ενώ δύο εξ αυτών, για τους οποίους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", οδηγήθηκαν το απόγευμα στον εισαγγελέα εφετών και εκτελέστηκαν τα βουλεύματα που υπάρχουν σε βάρος τους. 

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και πάλι στην υπηρεσία της Αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ ενώ την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που συνεδριάζει στον Κορυδαλλό για την οργάνωση, με περισσότερους από δέκα κατηγορουμένους. 

Οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί το Σάββατο ενώπιον της δικαιοσύνης στον Κοζάνη, όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας από κοινού κατά συρροή, αρπαγή από κοινού και παράνομη οπλοφορία. Κατηγορούνται επίσης για διακεκριμένες φθορές, χρήση πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, αντίσταση, διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.