Συνδέουν Χρυσή Αυγή με γερμανούς νεοναζί

Δίκτυο επαφών υπάρχει ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τις νεοναζιστικές ομάδες της Γερμανίας, και ιδιαίτερα της Βαυαρίας, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.  

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει στενές επαφές με Γερμανούς νεοναζί στη Βαυαρία και οι υπηρεσίες πληροφοριών του κρατιδίου παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τις κινήσεις του ελληνικού ακροδεξιού κόμματος, την ώρα που υπάρχουν έντονες αντιδράσεις ομάδων και Ελλήνων μεταναστών της Γερμανίας. 

«Η Χρυσή Αυγή έχει ένα διεθνές δίκτυο επαφών και έχει επαφές με Βαυαρούς νεοναζί, ενώ οι επαφές αυτές ενισχύονται μέσω αμοιβαίων επισκέψεων και συναντήσεων σε εκδηλώσεις ακροδεξιών στην Ευρώπη» δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος σχολιάζοντας πρόσφατη εκδήλωση-συνέδριο της Χρυσής Αυγής στην Νυρεμβέργη, εκεί όπου σχεδιάζει να ανοίξει και τοπικό παράρτημα. 

Το Spiegel αναφέρει πως η πρόσφατη εκδήλωση του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου στη Νυρεμβέργη έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς στην εν λόγω πόλη έγιναν οι περίφημες «δίκες της Νυρεμβέργης» όπου καταδικάστηκαν οι ναζί εγκληματίες. Επίσης στη Νυρεμβέργη ο Χίτλερ έκανε τα συνέδρια και τις παρελάσεις του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος του από το 1923 μέχρι το 1938, στην προσπάθεια ανάδειξης του Γ' Ράιχ. 

Να σημειωθεί ότι η Βαυαρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, θεωρείται σήμερα κοιτίδα της επανεμφάνισης του ναζισμού, όπου το νεοναζιστικό Εθνικοδημοκρατικό κόμμα συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά ενώ οι αρχές παρακολουθούν πάνω από 1.000 νεοναζί οι οποίοι θεωρούνται ιδιαίτερα βίαιοι.