Κανονικά φορτώνουν και αναχωρούν τα πλοία στον Πειραιά

Έληξε  η πορεία της ΠΝΟ από το λιμάνι του Πειραιά προς το υπουργείο Ναυτιλίας στην οποία είχε τεθεί επικεφαλής τη γεγική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα με τη συμμετοχή συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ . Στην πορεία συμμετείχαν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.  

Ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας είχαν αποκλείσει την πρόσβαση των διαδηλωτών προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν παραταχθεί στο ύψος της πύλης Ε2 του λιμανιού στην αρχή της Ηετιώνειας ακτής στην άλλη άκρη της οποίας, τουλάχιστον 500 μέτρα μακρύτερα βρίσκεται το υπουργείο. 

Η κυρία Παπαρήγα ζήτησε από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να επιτρέψει την προσέγγιση του σώματος της πορείας στο υπουργείο αίυτημα το οποίο απορρίφθηκε. Οι αστυνομικοί δήλωσαν πως θα επέτρεπαν την πρόσβαση στο υπουργείο μιας αντιπροσωπείας κάτι που δεν αποδέχθηκαν οι διαδηλωτές

Στο μεταξύ, κανονικά φορτώνουν και αναχωρούν, έστω και με καθυστερήσεις, τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά ενώ αποχώρησαν μετά τις 6:30 το πρωί της Τετάρτης δυνάμεις των ΜΑΤ και λιμενικοί που βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών που αποφάσισε η κυβέρνηση, όπως άλλωστε είχε φανεί μετά την απόφαση της ΠΝΟ να κηρύξει νέα απεργία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη θα σημειώνονται τροποποιήσεις στα δρομολόγια και οι επιβάτες καλό είναι να ενημερώνονται προηγουμένως από το λιμεναρχείο για ενδεχόμενες αλλαγές στον προορισμό τους. Στα περιφερειακά λιμάνια τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.