Κορινθία: Χειροπέδες σε Χρυσαυγίτες με όπλα, γκλομπ και στιλέτα

Ένας 26χρονος και ένας 18χρονος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ένα πιστόλι τύπου zastava με τέσσερα φυσίγγια, πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες, κουκούλες και κράνη συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.  

Οι νεαροί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συμμετάσχει σε ποινικά αδικήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους διαπιστώθηκε πως πρόκειται για γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Κορίνθου που πρωτοστατούν σε ουκ ολίγες εκδηλώσεις του συνδέσμου. 

Το χρονικό των συλλήψεων 

Oλα ξεκίνησαν το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου. 

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν οι δύο νεαροί και μία 38χρονη γυναίκα με κατεύθυνση προς την Κορινθία. Στη γωνία Ιεράς Οδού και Καραϊσκάκη, ένα μπλόκο της αστυνομίας σταμάτησε το ΙΧ για έλεγχο και... πέτυχε «λαβράκι». Πάνω στον 26χρονο βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου zastava οπλισμένο με 4 φυσίγγια. Εντοπίστηκε επίσης ένα πτυσσόμενο γκλομπ καθώς και ένας σουγιάς 14 εκατοστών

Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκε ένας σουγιάς 13,5 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο γκλομπ και μια κουκούλα τύπου φουλ φέις. Η γυναίκα προέκυψε «καθαρή», αλλά στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επίσης δύο κράνη μαύρου χρώματος χωρίς το πλαστικό κάλυμμα. 

Στο ΙΧ δεν βρέθηκε υλικό που να σχετίζει τους νεαρούς με τη Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, πηγές του «Εθνους» από την Κόρινθο που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μιλούν για δύο «πρωτοπαλίκαρα» του συνδέσμου. Ο 18χρονος στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook έχει βάλει «πρωτοσέλιδο» τις συγκρούσεις χρυσαυγιτών - αστυνομίας έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου, όπου κρατούνται μετανάστες

Εκεί, τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν εμφανιστεί συντεταγμένα, με ασορτί στολή, σαν στρατός. Η αστυνομία διερευνά τώρα τις... σκοτεινές διαδρομές των ένοπλων νεαρών, τη σχέση τους με τυχόν ποινικά αδικήματα, αλλά και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε επιθέσεις «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής. Με την υπόθεση ασχολείται και το νεοσύστατο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας που ιδρύθηκε κατ' εντολήν του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και έχει αρχίσει να λειτουργεί εδώ και έναν μήνα.