Η ΕΛ.ΑΣ θα συλλαμβάνει και τους βουλευτές

Την εντολή να συλλαμβάνουν ακόμα και βουλευτή στην περίπτωση κατά την οποία τελεί αδίκημα έχουν στα χέρια τους οι επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων σε ολόκληρη την επικράτεια. Πρόκειται σαφώς για ένα μέτρο το οποίο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να λάβει μετά τα τελευταία επεισόδια που έγιναν με πρωταγωνιστές βουλευτές και οπαδοί της Χρυσής Αυγής. 

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής το σχέδιο του Ν. Δένδια μεταξύ άλλων προβλέπει: 

• Εμπλοκή της κρατικής ασφάλειας 

Θα αναλαμβάνουν να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των μελών του ακροδεξιού χώρου γενικότερα. 

• Αποστολή οδηγιών σε όλα τα τμήματα 

Στις οδηγίες εντάσσεται και η σύσταση να μην εξαιρούνται ακόμη και οι βουλευτές, όταν αυτοί παραβιάζουν τον νόμο. Την τελική απόφαση βέβαια θα την λαμβάνουν οι εισαγγελικές αρχές. 

• Στενή συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος 

Ο επικεφαλής Μ. Σφακιανάκης θα παρακολουθεί ηλεκτρονικές σελίδες που διακινούν υλικό και πληροφορίες σχετικά με την κινήσεις ακροδεξιών οργανώσεων στην χώρα. 

• Αστυνομική παρουσία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει εντολή η ΕΛ.ΑΣ να κάνει αισθητή την παρουσία της, όπως συνέβη με την εγκατάσταση δύναμης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά να μην δοθεί η εικόνα αστυνομοκρατούμενων πόλεων. 

• Αυστηροποίηση των διατάξεων για την ρατσιστική βία 

Ο Νίκος Δένδιας είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος προωθεί ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση την ποινικής μεταχείρισης στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας, με τιμωρία η οποία θα υπερβαίνει τα 3 χρόνια και θα περιορίζει τη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής. 

Πηγή : real.gr