Συλλήψεις λαθρομεταναστών και διακινητών τους σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου νοτίου λιμένα Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 57χρονος αλλοδαπός οδηγός οχήματος (τύπου VAN) με τρέιλερ, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διότι μετέφερε με την άμεση συνέργεια τριών ακόμη αλλοδαπών, τέσσερις (04) αλλοδαπούς, κρυμμένους στο χώρο του φορτίου, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. 

Επίσης, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου νοτίου λιμένα Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δώδεκα (12) αλλοδαποί, μετά από υπόδειξη οδηγού Φ/Γ οχήματος (τράκτορας-επικαθήμενο), διότι εντοπίστηκαν κρυμμένοι, εντός του χώρου του φορτίου του οχήματος που αποτελούνταν από κούτες με ανταλλακτικά ψυγείων, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 

Ακόμη, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, τρεις (03) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 

Τέλος, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 45χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το όχημα της πρώτης περίπτωσης κατασχέθηκε. 

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, τρεις αλλοδαποί, μετά από υπόδειξη αλλοδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος, διότι εντοπίστηκαν κρυμμένοι, ο ένας στα αξόνια του οχήματος και οι άλλοι δυο στο χώρο του φορτίου, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 

 Επίσης, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας αλλοδαπός, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.